Tgrt Haber
26 May 2014 18:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

ÖSYM DGS Başvuruları Ne Zaman, (ÖSYM SİSTEMİNE GİRİŞ)

DGS’ye bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan DGS adayları, herhangi bir bilgisinde değişiklik olmayan adaylar (12- 16), başvurularını internetten ya da başvuru merkezlerinden yaptırabilirler. Diğer değerli adaylar başvurularını merkezlere yapmaları gerekmektedir. Başvuru merkezlerine ÖSYM sitesinden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar.

ÖSYM DGS Başvuruları Ne Zaman, (ÖSYM SİSTEMİNE GİRİŞ)
ösym,dgs,başvuru,dgs başvuruları,ösym sistem

DGS’ye bir başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan DGS adayları, herhangi bir bilgisinde değişiklik olmayan adaylar (12- 16), başvurularını internetten ya da başvuru merkezlerinden yaptırabilirler. Diğer değerli adaylar başvurularını merkezlere yapmaları gerekmektedir. Başvuru merkezlerine ÖSYM sitesinden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar. 19 Temmuz 2014 Tarihinde gerçekleştirilecek olan DGS için başvurular yarın başıyor. DGS ile ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz. ÖSYM'den alınan bilgiye göre, Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 19 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak.Sınava başvurma işlemleri, yarın başlayarak 4 Haziran 2014 tarihinde sona erecek Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecekler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilecekler. İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri zorunlu olacak. Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2014-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme, tercih işlemleri ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgi yer alıyor. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekecek.
ÖSYM
Kısa adı ÖSYM olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi öğrencilerin yükseköğretime giriş konusunda sınayan, başarılı oldukları takdirde derecelendiren ve yerleştiren 1974 yılında kurulmuş bir devlet kurumudur. 22 kasım 1974 yılında üniversiteler arası kurul tarafından anayasanın 1750 sayılı Üniversiteler kanununun 52. Maddesi gereğince “ Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Mekezi yani ÜSYM olarak kurulmuştur. Daha sonra 1981 yılında Yüksek Öğretim Kurulu’na ( YÖK ) bağlanmış ve adını ÖSYM olarak değiştirmiştir. ÖSYM’nin amacı YÖK’ün belirlediği esaslar içerisinde Yükseköğretim kurumlarına öğrenci alımı konusunda, öğrenciye sınav hazırlamak, yapmak ve yine öğrencinin tercihine ve başarısına göre gerekli olan Yükseköğretim kurumuna yerleştirmektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...