Tgrt Haber
01 Kasım 2016 17:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Özel Kuvvetler Komutanlığı sözleşmeli astsubay alımı başvuruları yapacak / Güncel Haberler

Özel Kuvvetler Komutanlığı için bir ilk gerçekleşiyor. Bordo bereli ve astsubay alımı Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılacak, daha önceden TSK bünyesinden yapılıyordu. İşte başvurular ve şartlar hakkında detaylar...

Özel Kuvvetler Komutanlığı sözleşmeli astsubay alımı başvuruları yapacak / Güncel Haberler
astsubay,subay,alım,Özel Kuvvetler Komutanlığı

Daha önce Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapacak personel, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinden seçiliyordu. Bordo bereli ve astsubay alım şartlarını haberimizde sizler için yer verdik. Gönüllülük esasına göre yapılan başvuruların ardından bordo bereli adayları yoğun kurs ve eğitimden geçiyordu. Yeni şartlar ve düzenlemeler ise farklılık içeriyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısı ve görevlerine yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ilk defa bakanlık tarafından personel alımı yapılacak. Söz konusu alım, komutanlığa dışarıdan subay ve astsubay temini bakımından da ilk olma özelliği taşıyor. Bu kapsamda komutanlığa 200 muvazzaf subay ve 500 muvazzaf astsubay alınacak. Muvazzaf subaylığa başvuracak adayların en az lisans mezunu olması ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alması gerekiyor. Astsubaylığa başvurular için ise en az ön lisans mezunu olma ve ilgili KPSS puan türünden en az 50 alma şartı aranıyor. Bugün başlayacak başvurular, ay sonuna kadar devam edecek. Adaylar başvuru şartlarına ilişkin detayları Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrenebilecek.

BAŞVURULAR HANGİ ADRESTEN YAPILIYOR?

9 Eylül 2016 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfasından 2016 Yılı Sözleşmeli Astsubay Temini (erkek , kadın) başlığı altında yapılan duyuruda, kısa zaman önce tamamiyle İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Jandarma'ya personel alımı yapılacağı kamuoyuna duyurulmuştu. "https://app1.jandarma.tsk.tr/PTS_Aday/Aday.aspx" adresinde bulunan formu eksiksiz doldurtuktan sonra başvurularını gerçekleştirebiliyor. 

BAŞVURU İÇİN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı'nın personel alım ilanına başvuruda bulunmak isteyen adayların T.C vatandaşı olması, silah taşımaya ve bulundurmaya dair herhangi bir hukuki engelinin olmaması, gerekli sağlık şartlarını yerine getirebilmesi, siyasi parti üyeliğinin bulunmaması gibi şartlar bulunmaktadır

PERSONEL ALIMLARINI ANINDA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

TGRT Haber'in mobil uygulaması sayesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı hakkındaki haberlerden detayları öğrenebilirsiniz. Ayrıca gümdemden son dakika haberlerini cep telefonunuza bildirim olarak alabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY ALIMI NASIL YAPILIYOR?

Hava Kuvvetleri Komutanlığında sözleşmeli astsubay olarak istihdam edilmek üzere, fakülte ve meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar arasından personel alımı yapılmaktadır.

Sözleşmeli astsubay olarak kimlerin başvuru yapabilecekleri, başvuruların nasıl ve nereye yapılacağı, seçim aşamaları, değerlendirme esasları, sözleşmeli astsubaylığa ilişkin genel bilgiler internet sitemizde (www.tekok.edu.tr) yer almaktadır.

Sözleşmeli astsubay olma süreci; adayların başvurularının alınması, genel kültür ve genel yetenek sınavları, seçim aşamaları, genel kültür ve genel yetenek sınavları, seçim aşamaları (ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik değerlendirme testi, mülakat ve nihai karar), hastane sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.

Seçim aşamalarını geçerek başarılı olan sözleşmeli astsubay adayları, “Temel Askerlik Anlayışı Kazandırma Eğitimi”ne alınmakta ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar astsubay olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığında Görev yapacağı sınıfın temel eğitimine başlamaktadırlar. Söz konusu eğitimi de tamamlayan astsubaylar, Hava Birlik ve Kurumlarına atanmaktadırlar. Göreve başlayan sözleşmeli astsubaylar, gerekli koşulları sağlamaları halinde muvazzaflığa geçebilmektedirler.

Türk Hava Kuvvetlerinin saflarında siz de yer almak istiyorsanız, sizleri internet üzerinden başvuru yapmaya davet ediyoruz. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bekliyoruz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...