Tgrt Haber
29 Kasım 2014 09:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Papa ziyaretine Serra Yılmaz tepkisi

Papa'nın Ankara ziyaretinde Vatikan'ın özel isteğiyle Serra Yılmaz'ın çevirmenlik yapması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Papa ziyaretine Serra Yılmaz tepkisi
papa ziyareti, serra yılmaz, başörtüsü,

Başörtülüler için yaptığı "öcü" yorumuyla tepkilere neden olan sanatçı Serra Yılmaz'ın, Papa Françesko'nun Ankara ziyaretinde Vatikan'ın özel isteğiyle çevirmen olarak yer alması tepkilere neden oldu. Papa Françesko'nun Ankara ziyaretindeki bir detay, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Katıldığı bir televizyon programında, başörtülü kadınlardan korktuğunu antalan Yılmaz, tesettürlü bir bayanı ise öcü sandığını söylemişti.
PAPA'YA ÖZEL ÇEVİRMENLİK YAPTI
Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretinde de çevirmenlik yapması nedeniyle Vatikan, bu yıl gerçekleştirilen ziyarette de yine Serra Yılmaz'ı tercih etti. Papa Francesko'yu havalimanında karşılayan Yılmaz, Anıtkabir ziyareti dahil heyetten hiç ayrılmadı.
O SÖZLERİ NEDENİYLE TEPKİ
Serra Yılmaz'ın özellikle "dinler arası hoşgörü" temalı konuşmasını çevirmesi ve tüm ziyaret boyunca Vatikan'ın isteğiyle yer alması sosyal medyada tepkilere neden oldu. İşte twitter'da sanatçı Yılmaz için yazılanlar;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...