Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2015 12:34 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

PKK’ya halk desteği yok, başaramayacaklar

Dünyaca ünlü terör uzmanı, Sam Bennett, PKK’nın son dönemde gerçekleştirdiği hain eylemleri, değişen taktiğini değerlendirdi.

PKK’ya halk desteği yok, başaramayacaklar
PKK, hain plan, halk desteği,

Dünyaca ünlü terör uzmanı, ABD Ordusu Özel Operasyonlar Dairesi'nin eski komutanlarından ve global terörizm uzmanlarından Sam Bennett, PKK'nın 'Toplu Savaş' taktiğine geçtiğini ancak bunun için en önemli unsur olan halk desteğinden yoksun olduğunu ifade eden Bennett'e göre örgütün başarıya ulaşma şansı yok.
"HALK DESTEĞİ YOK BAŞARIYA ULAŞAMAYACAKLAR"
"PKK'nın taktikleri ile arka planı arasında büyük bir zıtlık var. PKK'nın şu anki mücadele taktiği olarak tüm halkın ve tüm kaynaklarının savaş için kullanıldığı, saldırının bir cephede yani sadece kırsalda değil, şehirde, döşenen bombalarla yollarda, doğrudan karşı tarafın güvenlik karargahları ve tesislerinde gerçekleştirilen ve hedef ayrımı gözetilmeden gerçekleştirilen bir savaş. Bu türden bir savaşta silah bırakma genellikle söz konusu olmaz ve genelde 'sonuna kadar gitme' mantığıyla hareket edilir. Maalesef bu türden bir çatışma taktiği içerisinde şehir merkezlerinde, ekonomik merkezlerde ve turistik bölgelerde gerçekleştirilen eylemler de olabilir. Peki, böyle bir çatışmaya nasıl cevap verilir. Bu çatışmanın doğduğu her kaynağa saldırarak… Yani savunmada kalıp koruyucu tedbirler almak karşı tarafın işine yarar. Örgütün buradaki zıtlığı ise gördüğüm kadarıyla halk desteğini yoğun olarak alamaması, dolayısıyla başarıya ulaşma şansları yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...