Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2016 11:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Polis Özel Harekat başvuru alımları ertelendi mi - Polis Akademisi PÖH başvuru formu

Polis Özel Harekat başvuruları başlıyor. PÖH başvuru formuna haberimizden ulaşabilir konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Peki özel harekat polisi olmak isteyen adaylarda aranan şartlar ne? PÖH başvuru alımları ne zaman başlıyor?

Polis Özel Harekat başvuru alımları ertelendi mi - Polis Akademisi PÖH başvuru formu
polis özel harekat, pöh, pöh başvuru, pöh başvuru formu, pöh başvuru alımları, pöh formu, polis özel harekat başvuruları ertelendi mi, polis özel harekat başvuruları, polis akademisi,

Polis Özel Harekat başvuruları başlıyor. PÖH başvuru formuna haberimizden ulaşabilir konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Peki özel harekat polisi olmak isteyen adaylarda aranan şartlar ne? PÖH başvuru alımları ne zaman başlıyor? 17 Ekim'de başlayacağı açıklanan başvurular pa.edu.tr adresinden yapılacak.  Adaylar başvurularını Pazartesi gününden itibaren yapmaya başlayacaklar. Polis Akademisi Başkanlığından yapılacak olan başvurularda adaylara form verilecek ve internet üzerinden online yapılacak. Adayların en çok merak ettiği konulardan biride Polis Akademisi tarafından yayınlanacak olan başvuru formu oldu. Başvurular 17 Ekim'de başlayacak ve adaylar başvurularını Pazartesi gününden itibaren kurumun internet sitesi üzerinden online olarak yapacaklar. Başvuru formu yayınlandığı andan itibaren aşağıda yer alan linke tıklarayak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Son Dakika! BAŞVURULAR YİNE ERTELENDİ

Yapılan duyuruda "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve online başvuruların 17 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı bildirilmiştir.

Sistemde yaşanan teknik sorunlar sebebiyle ön başvurular ileriki bir tarihte https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfamızdan duyurulacaktır." açıklamasında bulunuldu.

PÖH BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

POLİS AKADEMİSİ ALIM ŞARTLARI NELER?

Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, En az lise veya dengi okul mezunu, Askerlik hizmetini tamamlamış, KPSS şartı yok, 28 yaşından gün almamış, Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

2016 POLİS MAAŞLARI

Polis maaşları hesaplanırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis şeklinde maaşlar hesaplanmaz. Özel harekatçı bir polisin maaşı ile normal polisin maaşı aynıdır. Ya da çevik kuvvet polisi ile trafik polisinin maaşı aynıdır. Ancak aldıkları görev tazminatları farklıdır. Batıda görev yapan polis görev tazminatı olarak 100 TL alırken, doğuda görev yapan polis 400-500 TL kadar bir görev tazminatı alır. Ya da doğuda görev yapan bir özel harekat polisi ortalama 1000 TL görev tazminatı alır.

Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL

Çevik Kuvvet Polisi Maaşı: 3800-4500 TL

Trafik Polisi Maaşı: 3400-4000 TL

BİNLERCE ADAY YAŞ KOŞULUNDAN ŞİKAYETÇİ

Emniyet Genel Müdürlüğü alımı yapılacak olan polis memurları ve özel harekat polisi alımlarında ön şartlardan ve en önemli şartlardan ikisi askerlik ve yaş durumuydu. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak olan subay ve astsubaylar için de bu şartlar bulunmakta ve özellikle lisans mezunları bu konuda şartların biraz daha esnetilmesini talep etmekteler.

PÖH'LER NASIL EĞİTİLİYOR?

Adayların en çok merak ettiği konulardan biride verilen eğitim oldu. Hemen hemen her türlü koşula ayak uyduran Polis Özel Harekat Timi verilen eğitimle de adından sıklıkla söz ettiriyor. Adaylar belli süre zarfı içerisinde birbirinden zorlu eğitimlerden geçerek PÖH olabiliyor. İşte verilen eğitimlerden bazıları; Fizik kondisyon, Temel beden eğitimi, Savaş beden eğitimi,, Taktik atış, Keskin nişancı eğitimi, İntikal, intikal araçları kullanma eğitimi, Keşif eğitimi, İstihbarat eğitimi, Pusu, pusuya karşı koyma eğitimi, Baskın, baskına karşı koyma eğitimi, Meskun mahal operasyonu eğitimi, Nokta operasyonu eğitimi, Kişi arama, Bina arama, Araç arama, Rehine kurtarma operasyonu eğitimi, Koruma eğitimi, Kişi koruma, Bina koruma, Araç koruma, Bomba eğitimi, Köpek timi eğitimi, Su eğitimi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...