Tgrt Haber
30 Ekim 2021 15:45 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Rojhat Ciziri “Müzik, Kendimi İfade Etme Biçimim!”

Şarkıcı Rojhat Ciziri “Müzik benim kendimi ifade etme biçimim. Kültürümü, şarkılarımla yaşatıyorum.” ifadeleriyle müziğe bakış açısını anlattı.

Rojhat Ciziri “Müzik, Kendimi İfade Etme Biçimim!”
Rojhat Ciziri,

Rojhat Ciziri, açıklamalarına “01.01.1992 tarihinde Cizre’de doğdum. Küçük yaşlarımdan itibaren müziğe karşı bir ilgim vardı. Zamanla müziğin yaşama biçimim olduğunu anladım. Kültürüme ait detayları şarkılarla sanatsal bir şekilde vermek istiyordum. Benim için çok özel bir hayaldi bu. Ama hayalden ötesi olsun istiyordum. Müziksiz kendimi eksik hissedeceğimin farkındaydım. Bu nedenle müziğe yöneldim. Kendimi geliştirdim bu alanda. Zamanla tarzım da oturdu” diye devam etti.

Müziğin hayatındaki önemine değinen Rojhat Ciziri “Şarkılarımda kendimi çok iyi bir şekilde ifade etmeye başladım. Şarkılarımla hayatımı ilmek ilmek dokudum adeta. Hayattan daha çok zevk almaya başladım. Doğru yolda olduğumun farkındaydım. Müzik, hayata ait bir şeyler barındırıyor içerisinde. Yaşamla bir gibi. Acılarınız, sevinçleriniz sözlerde, ezgilerde hayat buluyor. Bu nedenle çok özel bir sanat dalı. Bu alana katkıda bulunmak beni mutlu ediyor, keyifleniyorum adeta. Müzikten uzak bir hayat düşünemiyorum” açıklamalarında bulundu.

Cizre’de Doğdum, Müziğimle Kültürümü Yaşatıyorum

Cizreli şarkıcı Rojhat Ciziri, “Şırnak, Cizre’de doğdum. Şırnak’ın kültürüyle büyüdüm. Geleneklerime, kültürüme bağlıyım. Kültürüme ait çok özel detayları şarkılarımda vermek istedim. Şarkılarımın ezgisi, sözleri bu minvalde zaten. Kültürümü yaşatmak istediğim için müziğe çok daha özel bir ilgim olduğunu söyleyebilirim.” sözleriyle kültürüyle ilgili bilgiler verdi.

Sözlerine devam eden Rojhat Ciziri, “Müzikle uğraşanların büyük bir kısmı, bu sanat dalına özel ilgileri olduğu için bu alana yöneliyor. Ben de onlardan biriyim. Yaptığım işi seviyorum. Bir işten çok daha fazlası benim için. Hayatın ta kendisi, var olma biçimim. Bu nedenle albüm çıkarırken kendimi çok mutlu hissediyorum.” ifadelerinde bulundu. Ayrıca Rojhat Ciziri: “Ez Bımrım Jere şarkılarım benim için çok önemli. Her birini çok keyifli bir şekilde söylüyorum. İnsanın işini sevmesi çok önemli. Hayattan zevk almaya başlıyorsunuz, yeniden doğuyorsunuz adeta. Ben de tam olarak böyle hissediyorum. Kendimi geliştiriyorum, repertuvarıma yeni şarkılar ekliyorum” sözleriyle şarkıları hakkında açıklamalarda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif27 Nisan 2022 00:02

Şarkılarının hepsini dinliyorum her bir şarkı ayrı bir kültür ve güzelliği anlatıyor .????????❤️❤️⚡️✅

Sonraki Haber Yükleniyor...