Tgrt Haber
05 Mart 2014 18:58 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Rus birlikleri stratejik noktaları ele geçiryor

Rus askeri birlikleri, Kırım'da füze savunma sistemlerinin bulunduğu bir askeri üssün kontrolünü ele geçirdi.

Rus birlikleri stratejik noktaları ele geçiryor
Rusya Kırım'da kontrolü ele geçiriyor, kırım'da stratejik noktalar, rus birlikleri kırım'da

Rus askeri birlikleri, Kırım'ın batısında Ukrayna'ya ait olan ve füze savunma sistemlerinin bulunduğu bir askeri üssün kontrolünü ele geçirerek üsse giriş ve çıkışlar kontrol altına aldı. Kırım'ın batısındaki A4519 numaralı Evpatorya askeri üssü yaklaşık 150 Rus askeri tarafından çevrilmişti. Üssün kontrolü bugün Rus askerlerine geçti. Üste bulunan Ukrayna askerlerin ilk önce direnmek istedikleri ancak Rus askerlerine karşı koyamadıkları bildirildi. Üssün içinde şu an tam teçhizatlı en az 40 Rus askeri bulunuyor. Diğer Rus askerlerininse diğer bölgelere geçtiği belirtiliyor.
Üste görev yapan ve ismini vermek istemeyen Ukraynalı bir binbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üste bulunan Ukraynalı askerlerin silahlarına el konulduğunu söyledi. Şu an için üste sakin bir ortamın bulunduğunu kaydeden binbaşı, bir çatışma ortamının bulunmadığını kaydetti. Bu noktada üssün kontrolünü ele geçiren Rus askerlerinin rahat tavırları dikkati çekti. Birbirleriyle şakalaştıkları gözlemlenen Rus askerleri, üssün içinde rahat bir şekilde geziyor, Ukrayna askerleri ise Rus askerleriyle sohbet ediyor.
Rusya, Kırım'da günlerdir askeri faaliyet içinde bulunan ve üniformalarında herhangi bir işaret taşımayan silahlı kişilerin Rus ordusuna mensup olmadıklarını iddia ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...