Tgrt Haber
29 Aralık 2015 16:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Rus medyasının küstah Türkiye tutumu

Türkiye'nin sınır ihlali yapan Rus uçağını vurmasının ardından Türk-Rus ilişkilerinde yaşanan gerilim Rus medyasına ilişkin bir araştırmaya neden oldu. Rusya medyasında 'düşmanlık' söylemiyle anılan haberlerde Türkiye ile ilgili olanlar ilk sıraya yerleşti.

Rus medyasının küstah Türkiye tutumu
rus medyası, türkiye düşman,

TürkRus'un haberine göre Türkiye, Ukrayna, ABD ve terör örgütü IŞİD’i bile geride bırakarak medyada kamuoyuna “düşman” olarak yansıtılan bir numaralı ülke haline geldi. Medialogiya adlı şirketin Rus ajanslarına yansıyan araştırmasına göre, Rusya medyasında geçtiğimiz ekim ayında Türkiye’den 516 kere düşman olarak bahsedilirken, bu sayı aralık ayında bin 487’ye yükseldi. Ukrayna bu göstergede (859 kere) Türkiye’nin gerisine düştü.
Uçak krizinden önce Türkiye, Rusya medyasında haftada yaklaşık 20 kere “düşman” olarak anılırken, artık bu sayı 150 civarında.
RBC ajansının görüşlerini aldığı Rusya federal kanallarının yetkilleri, "Türkiye’ye karşı olumsuz haber yapılması yönünde herhangi bir talimat almadıklarını" iddia ettiler. Rus medyasında, uçağın vurulmasının ardından Türkiye'nin IŞİD'le işbirliğiyle suçlandığı, "Rusya için tehdit", "düşman" gibi ifadeler kullanıldığı belirtiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...