Tgrt Haber
12 Mart 2014 14:40 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Sarkozy dinlendiğini gazeteden öğrenmiş

Valls, 'eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin yargı yoluyla dinlenmesini basına yansıyan haberlerden öğrendiğini söyledi.'

Sarkozy dinlendiğini gazeteden öğrenmiş
nicolas sarkozy,dinleme,gazete,fransa,,eski cumhurbaşkanı,

Bir Fransız televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Sarkozy'nin yargı yoluyla dinlenmesini gazetelerden öğrendiğini daha önce konuyla ilgili bilgisi olmadığını belirtti. Valls, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da durumdan 4 Mart'ta haberdar olduğunu kaydetti.Başbakan Jean-Marc Ayrault, dün yaptığı açıklamada, Sarkozy'nin telefonlarının dinlemeye alındığından haberdar olduğunu belirtirmiş ancak konuşmaların içeriğiyle ilgili bilgisi olmadığını söylemişti. Başbakan Ayrault, Adalet Bakanı Christiana Taubira'nın da dinlemelerden haberdar olduğunu dile getirmişti. Taubira ise daha önce telefon dinlemeleriyle ilgili bilgisi olmadığını iddia etmişti.
Sarkoyz'nin, özellikle avukatı Thierry Herzog ile yaptığı telefon görüşmelerinin yargı kararıyla dinlenmesine muhalefetle yargı çevreleri sert tepki göstermişti.Le Monde gazetesi, hakim kararıyla Sarkozy ve iki bakanının telefonlarının, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin 2007'deki seçim kampanyasına destek verdiği suçlaması kapsamında dinlemeye alındığını yazmıştı. Sarkozy'nin, avukatı ile yaptığı telefon görüşmelerinde, hakkında açılan başka bir davayla ilgili içeriden bilgi alabilmek için Yargıtay'dan savcı Gilbert Azibert ile temasa geçtiği ortaya çıkmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...