Tgrt Haber
02 Nisan 2015 10:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Savcıya 'vur' emri o ülkeden geldi

DHKP-C'li teröristlerin İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alarak şehit etmesinin ardından, olayın detayları ortaya çıkmaya başladı.

Savcıya 'vur' emri o ülkeden geldi
savcı mehmet selim kiraz,vur emri,yunanistan,

Alçak saldırı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları dikkat çekmişti.
Davutoğlu, teröristlerin yurt dışı ile bağlantı kurduklarını ve bazı odaklarla temas halinde olduğunu söyledi. O ülkenin, teröristlerin eğitim aldığı, aynı zamanda terörist Şafak Yayla'nın abisi Mehmet Yayla'nın da bulunduğu Yunanistan olduğu öğrenildi. Teröristler hain saldırının başından itibaren Yunanistan'daki DHKP-C yöneticileriyle temas halindeydiler.
Teröristlerle görüşmelerin sürdüğü ve çözüm umudunun yükseldiği sırada 'Artık öldürün' talimatı geldi. İnfaz emri, telefonun diğer ucundan Yunanistan'daki DHKP-C yöneticisinden geldi. DHKP-C yöneticilerinin Lavrion Kamplarında kaldığı biliniyor.
Ayrıca terörist Şafak Yayla'nın abisi Mehmet Yayla da, 19 Mart 2013'te Ankara´da Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi´ne lav silahları ve roketatarlarla saldırı düzenledikten sonra, Hatay üzerinden Suriye'ye ve oradan da Yunanistan'a kaçmış, başka bir saldırı için Türkiye'ye geçmek üzereyken yakalanmıştı. Mehmet Yayla, hala Yunanistan'da tutuklu bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...