Tgrt Haber
22 Haziran 2015 09:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Seçimde HDP lehine yapılan hilenin fotoğrafı

Seçimde kanlı tehditlerle gündeme gelen doğudaki köylerde, HDP dışında başka partiye oy çıkmaması ve bu geçersiz oy kullanılmaması şaşırttı.

Seçimde HDP lehine yapılan hilenin fotoğrafı
seçim, oy kullanma, hdp, seçim hilesi, hdp hile,

YSK’dan gelen veriler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki yüzlerce köyde HDP lehine açıkça hile yapıldığını ortaya koydu. 7 Haziran seçimlerinde doğudaki yüzlerce köyde, HDP dışında başka partiye oy çıkmadığı, bu köylerde neredeyse hiç geçersiz oy kullanılmadığı ortaya çıktı.
Sadece İstanbul’da yarım milyon seçmenin oyu çeşitli nedenlerden dolayı geçersiz sayılırken, PKK’nın tehdit ettiği köylerden birkaç istisna hariç geçersiz oy bulunmaması ve HDP dışında başka partiye oy çıkmaması soru işaretlerine neden oldu. 
TUTANAKLAR; BASKI, HİLE VE OY HIRSIZLIĞINI AÇIĞA ÇIKARDI
7 Haziran seçimleri öncesinde terör örgütü PKK’nın köy köy gezip tehditler savurduğu, köylülerin HDP dışında başka bir partiye oy vermeleri durumunda ölümle tehdit edildiği belirlenmişti. Paralel yapıya mensup polis ve askerlerin oy kullandığı sandıklarda HDP birinci parti olduğu, polis ve jandarmanın pasif direniş uygulayarak seçimlere ilişkin ihbar ve şikayetleri dikkate almayarak halkın sinmesine neden olduğu basına yansımıştı. Akit’in ele geçirdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki köylere ilişkin seçim istatistikleri, AK Parti Hükümeti karşıtı güçlerin el birliği ile hareket edip seçimlerde hile yaptığını ortaya koydu. 
SEÇİM HİLESİNİN BELGESİ
YSK veri sistemine göre 400 köyde kurulan sandıklarda HDP dışında başka partiye oy çıkmadı. Şaibeyi belgeleyen durum ise bu köylerdeki sandıklara ilişkin hazırlanan tutanaklara yansıdı. Türkiye genelinde çeşitli nedenlerden dolayı 1 milyon 300 binden fazla oy geçersiz sayılırken, sadece İstanbul’da bu sayı yarım milyonu aştığı ifade edilirken, HDP dışında başka partiye oy çıkmayan köylerde birkaç istisna hariç geçersiz oy kullanılmadığı görülüyor.YSK, Türkiye’de 9 milyon seçmenin sandığa gitmediğini açıklarken, Akit’in ele geçirdiği verilere göre, bu köylerdeki seçmenlerin neredeyse tamamının sandık başına giderek oy kullandığı, firesiz yüzlerce köy bulunduğu vurgulanıyor. 
Seçimde HDP lehine yapılan hilenin fotoğrafı
Kaynak : YENİ AKİT

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...