Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2015 10:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:55

Şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz kimdir?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, bugün İstanbul'da defnedilecek.Peki Şehit olan Savcı Mehmet Kiraz kimdir?

Şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz kimdir?
savcı mehmet kiraz,savcı mehmet kiraz kimdir,berkin elvan,çağlayan aliyesi,

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz dün akşam rehin alındığı Çağlayan Adliyesi'nde şehit oldu. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında şehit eden iki terörist de operasyon sonunda ölü ele geçirildi. Peki Mehmet Selim Kiraz kimdir? İşte Savcı Mehmet Selim Kiraz ile ilgili ayrıntılar..Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirilen operasyonda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Berkin Elvan davası gibi birçok kritik soruşturmada ismi vardı.

Şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz kimdir?

Savcı Mehmet Selim Kiraz kimdir?
Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. İki çocuk babası Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildİ.
Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...