Tgrt Haber
21 Kasım 2020 19:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

Selahattin Atik: Almanya hükümetine teşekkür ediyoruz

İnşaat sektöründe başarılı işler yapan Selahattin Atik, pandemi döneminde inşaat sektörüne verdiği destekler için Alman hükümetine teşekkür etti.

Selahattin Atik: Almanya hükümetine teşekkür ediyoruz
Selahattin Atik,

Selahattin Atik, Almanya’nın Pandemi döneminde inşaat sektörüne verdiği desteği değerlendirdi.

İnşaat sektöründe başarılı işler yapan Selahattin Atik; “Almanya inşaat sektörüne çok büyük destek verdi. Pandemi döneminde her sektör gibi biz de ekonomik anlamda kötü etkilendik. Ama Almanya hükümeti, gerek düşük faizle verdiği konut kredileriyle gerekse eski binalara verdiği restorasyon ruhsatlarıyla inşaat sektörünün canlanmasına çok büyük katkıda bulundu.” diyerek Almanya’daki inşaat sektörünü değerlendirdi.

Vatandaşlar her ne kadar müstakil ve bahçeli olan konutlara eğilim gösterse de çok katlı binalara olan talep de arttı. Bu konudaki değerlendirmelerinde de yine Alman hükümetinin ve devletinin hemen her sektöre destek olduğu gibi inşaat sektörüne olan desteklerinin pandemi döneminde arttığını ifade etti.

“Almanya’da en çok yükselişte olan sektörlerin en başında inşaat sektörü gelmektedir. Bu sektörün daha da geliştirilmesine yönelik tedbirler alınmış olsa da eksikleri de bir hayli fazladır. Özellikle inşaatta çalışacak personel konusunda sıkıntılarımız oluyor. Saatlik olarak yaklaşık 20 Euro ücretle dahi işçi bulmakta zorlanıyoruz.” diye açıklamalarda bulunan Selahattin Atik sözlerine devam etti.

“Almanya’da inşaat sektöründeki büyümenin temel nedenlerinden biri Birleşik site modellerinin çok daha fazla tercih edilmesi, faizlerin düşük olması ve teşviklerin artması ile birlikte bayağı bir canlanma yaşanmıştır.”

“Almanya Hükümetine Teşekkür Ediyoruz.”

İş insanı Selahattin Atik, “İnşaat sektörüne verdikleri teşvikten ve konut kredisi alımını kolaylaştırmasından dolayı Alman hükümetine teşekkür etmekteyiz. Pandemi döneminde bizim sektörde de daralma olabilirdi ama hükümet doğru adımlar atarak bunun önüne geçti. Teşekkür ediyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...