Tgrt Haber
08 Şubat 2016 11:03 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:40

Sevgililer Günü Hediyeleri Neler Alınır Ne Zaman, Sevgililer Günü Sürprizleri Öneri - Sevgililer Günü Mesajları

14 Şubat yaklaşırken sevgililer birbirlerine ne hediye alacaklarını düşünüyorlar. Bu konuda size önerilerimiz var. İşte Sevgililer Günü Hediyeleri, Sevgililer Günü ne hediye alınır, Sevgililer Günü sözleri, Sevgililer Günü sürprizleri, Sevgililer Günü Mesajları, Sevgililer Günü gezilecek yerler, sevgililer günü ne zaman, Sevgililer Günü mesajları ve Sevgililer Günü önerileri hakkında tüm detaylar burada.

Sevgililer Günü Hediyeleri Neler Alınır Ne Zaman, Sevgililer Günü Sürprizleri Öneri - Sevgililer Günü Mesajları
sevgililer günü mesajları,sevgililer günü sözleri,sevgililer günü hediyeleri,sevgililer günü şiirleri,sevgililer günü ne zaman

14 Şubat yaklaşırken sevgililer birbirlerine ne hediye alacaklarını düşünüyorlar. Bu konuda size önerilerimiz var. İşte Sevgililer Günü Hediyeleri, Sevgililer Günü ne hediye alınır, Sevgililer Günü sözleri,Sevgililer Günü sürprizleri, Sevgililer Günü Mesajları, Sevgililer Günü gezilecek yerler, sevgililer günü ne zaman, Sevgililer Günü mesajları ve Sevgililer Günü önerileri hakkında tüm detaylar burada... Yaklaşan Sevgililer Günü'nde eşinize alabileceğiniz en ideal hediye zevkine göre alabileceğiniz hediyelerdir. Eğer teknoloji'ye merakı var ise saat, laptop, tablet, fotoğraf makinesi ya da oyun konsolu alabilirsiniz. Sevgiliniz takı meraklısı ise alabileceğiniz en ideal hediye tek taş yüzük olur. Tek taş yüzükler bünyenize uygun değilse gümüş yüzük, alyans, küpe ya da bileklik alabilirsiniz. Hediyeyi alacağınız kişi yanınızda değilse onun için en iyi hediye yanında olmanız olacaktır. Ayrı şehirler de yaşamak zorunda kaldıysanız en iyi hediye beraber bir gün geçirmeniz olur. Bugün'e özel mesajlarıda aşağıda bulabilirsiniz.

GÜNE ÖZEL MESAJLAR

Yaşamak özlemsiz, özlem sevgisiz, sevgi sensiz olmaz! Unutma ki sevmek daima beraber olmak değil, sensizken bile seninle olabilmektir. Seni seviyorum! Sevgililer günümüz kutlu olsun.

Sevgilim, karanlıktan aydınlığa, yalandan gerçeğe, ölümden ölümsüzlüğe götürdüğün için teşekkürler. Seni çok seviyorum. Daha nice günlere hep birlikte canım.

Yıldızlara benzetiyorum seni, onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin. Ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. Sevgililer günün kutlu olsun.

Sevgililer gününde belki yanında değilim ama dünde, bugünde, yarında yüreğin kadar yanındayım. Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy ben hep oradayım.

Seni denizdeki kumlar, gökteki yıldızlar, ormandaki ağaçlar, dünyadaki insanlar, okyanustaki sular, sahildeki martılar ve güneşin ışıklarından daha çok seviyorum. Birlikte daha güzel günlere gitmemiz dileğiyle sevgililer günün kutlu olsun.

Sevgililer Günü Hediyeleri Neler Alınır Ne Zaman, Sevgililer Günü Sürprizleri Öneri - Sevgililer Günü Mesajları

İLGİ ALANINA GÖRE HEDİYELER

Sevgiliniz tam anlamıyla bir motosiklet sevdalısıysa bu öneri onun için sevindirici, sizin içinse oldukça makul olacak. Partnerinizin masasında, odasında kullanabileceği motosiklet tasarımlı masa saati hediyesine kargo ücreti dahil 15 TL'gibi cüzzi bir ücrete sahip olabileceksiniz.

TEKNOLOJİK HEDİYELER

Biraz klişe olacak ama değişen dünyanın gereklilikleri çağımızın alışkanlıklarını gerçekten de değiştirmeye devam ediyor. Eskiden alınan bir kitap veya dergi sevgililer günü hediyesi olabiliyorken, günümüzde bunun yerini elektronik eşyaların aldığı söylenebilir. İşte teknoloji sevdalısı bir sevgiliye sahipseniz alabileceğiniz birkaç hediye önerisi;

Oyun: ortalama fiyat 150 TL

E-Kitap Okuyucu: ortalama fiyat 250 TL

Oyun Konsolu: ortalama fiyat 1500 TL

Telefon: ortalama fiyat 2000 TL

Fotoğraf Makinesi: ortalama fiyat 2000 TL

Akıllı Saat: ortalama fiyat 500 TL

TASARIM BİLEKLİK

Çocukluğundan itibaren bir ilişkiye sahip olan bireyler çok iyi bilecektir ki bileklik, her zaman sevgililer gününün kurtarıcısı olmuştur. Önce ne hediye alacağım diye düşünülür, yakın kız veya erkek arkadaşlara sorulur, en çok alınan yanıt değerlendirilir ve doğruca bir kuyumcuya gidilerek bir adet bileklik hediye paketi yaptırılır ve sevgiliye takdim edilir. Her ne kadar çocukluğumuzun eseri olsa da, günümüzde piyasaya sürülen yeni tasarımlı bileklikler, bileklerimizi süslemeye devam ediyor. Sevgilinize tasarım bir bileklik almak istiyorsanız cebinizden çıkacak bedel elbette belirli bir sınır dahilinde olmayacaktır. Ama sevgilinize almanıza değecek bir bileklik için ortalama fiyat aralığı verecek olursak, 35 ile 300 TL arasında ödeyebileceğiniz söylenebilir.

ÇİÇEK - ÇİKOLATA HEDİYESİ

Uzak mesafe ilişkisi yaşayanlardansanız, sizin için ayrılığın verdiği acı bir yana, sevgililer gününü nasıl kutlayacağınız da ayrı bir muamma olacaktır. Bu uğurda sevgilinizin yanında olamayacaksanız eğer, en iyi yöntem ya hediye, ya da çiçek - çikolata tarzı bir paketi, gönül elçiniz kargocu - çiçekçi aracılığıyla göndermek olacaktır. Ortalama bir çiçek gönderim ücretinin size 100 TL civarında bir fiyata denk geleceğini şimdiden söyleyelim.

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.[1]

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı.

Antik Roma'da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus'u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat'ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazlı kura çekerek bayram boyunca 'çift' olma alışkanlığı vardı. 469'da Papa bu gayri-Hristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimlerini yazılıydı.

1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi'ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir:

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dokümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine'nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.

1969 yılında kilise takviminden Aziz Valentine gününü çıkarmıştır.

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı ilk olarak 14. yüzyıla ait kaynaklarda görülmektedir. 1381 tarihli Parlement of Foules adlı kitaba göre, Fransa'da ve İngiltere'da 14 Şubat geleneksel olarak kuşların çiftleşme günü olarak bilinmekteydi. Günün bu özelliğinden dolayı sevgililer birbirlerine güzel sözler yazan notlar vermekteydi ve bu notlarda birbirlerine Valentine diye hitap etmekteydiler.

Hıristiyan olduğu için öldürülmüş din adamı Valentine ile romantik aşk arasındaki ilişkiyi anlatan efsanelerin 14. yüzyılda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu efsanelerde geçen başlıcaları şöyledir:

Valentine, öldürüleceği günden bir gün önce gardiyanın kız kardeşine "Valentine'ninden" imzalı bir aşk notu vermişti.
Romalı askerlerin evlenmesinin yasak olduğu dönemlerde; gizlice evlenmelerine yardım etmişti.

Sevgililer Günü’nü kutlamak için romantizm dolu şehirler

Sevgililer Günü yine yaklaşıyor. Gelin, bu özel günde sevgilinizle birlikte romantik saatler geçirebileceğiniz şehir önerilerine birlikte göz atalım!

Fransa PARiS

Öncelikle klasiklerden birisi olan Paris ile başlayalım. Bütün diğer yapılabilecek aktiviteler bir yana, Eyfel Kulesi bir yana. Pek çok çift sadece bu yapının önünde hatıra pozu verebilmek için bu şehri seçiyor. Sevgililer Günü’nün vazgeçilmezi bir şehir Paris!
Paris’te Sevgililer Günü yemeği için Le Briston Otel’in 90 yıllık restoranı iyi bir tercih olacaktır.
Adres: Le Bristol Paris, 112, Rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008 Paris

Belçika BRUGES

Bruges’e Kuzeyin Venedik’i de diyorlar. Taştan köprüleri, ortaçağdan kalma yapıları ile bu ismi de hak ediyor Belçika’nın gözdesi bu kent. Rengarenk yapraklı ağaçları, çiçek pazarları, 1000 yıllık binaların arasından kıvrılarak giden kanalları ile tam bir aşıklar şehri Bruges.

Pomperlut, Bruges deyince akla gelen restoranlardan. Fransız tarzı yemekleri ve küçük, sıcacık atmosferiyle tam bir aşıklar restoranı.
Adres: Minderbroederstraat 26, Bruges 8000, Belgium

İngiltere LONDRA

Avrupa’nın en büyük metropollerinden birisi olan Londra, tarihi yapıları ile gelenlere eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Big Ben, London Eye, Westminster Sarayı gibi ilgi çekici tarihi yerlerin yanı sıra alışveriş de önemli bir neden buraya gelmek için. Sevgililer Günü’nü Londra’da geçirirseniz, unutamayacağınız anılar hanesine bir çizik daha atarsınız. Londra’nın her şeyi gibi restoranları da kozmopolit. Hint mutfağından, Çin yemeklerine kadar bulamayacağınız hiçbir şey yok. Restoran önerisi: theclinkcharity.org/the-clink-restaurants/brixton-london Adres: Jebb Avenue | Brixton, Londra SW25XF

İspanya SEVİLLA

Sevilla, Endülüs Özerk Bölgesi’nde bulunan ve tarihi ile ziyaretçilerini bambaşka yerlere götüren bir şehir! Bunun yanı sıra ılıman havası, flamenkosu, geleneksel İspanya tatları ile daha çok sakin bir gezi isteyen çiftlerin merkezi haline gelmiş şehirde Sevgililer Günü gerçekten hafızalardan silinmeyecek bir romantik anı olacaktır.
Endülüs stili yemeklerin yanı sıra enfes tapasların tadını çıkarırken İspanyol şarapları yudumlayabileceğiniz Espacio Eslava Sevgililer Günü yemeğiniz için iyi bir tercih olacaktır.
Adres: Eslava, 3 41002 Sevilla

Macaristan BUDAPEŞTE

Budapeşte’de romantizm her yerde. Heykeller, kaleler, köprülerle dolu şehir adeta sevgililerin çektiği romantik bir klibe sahne olmak için dekore edilmiş. Budapeşte bu sene de Sevgililer Günü tercihleri arasında…
Adres: Izabella utca 36-38 | 1077, Budapest

Avusturya VİYANA

İçinde Viyana olmayan bir Avrupa romantik şehirler listesi olabilir mi? Şehir sanki romantik sokak gezintileri için yapılmış. Muhteşem parklar, müzeler ve sarayları gezerken kendinizi Mozart’ın şehrinin büyüsüne kaptırmamanız mümkün değil.
Adres: Schubertring 7 | The Ritz-Carlton, Vienna,

Sevgililer Günü Hediyeleri Neler Alınır Ne Zaman, Sevgililer Günü Sürprizleri Öneri - Sevgililer Günü Mesajları

İtalya VENEDİK

Avrupa’da romantizm deyince akla gelen sahnelerden biri de gondolun içinde sarılmış bir çift ve arkada Venedikli bir gondolcu. Doğal güzelliği, mimarisi ve sanat eserleri ile ünlenen Venedik; çiftlere oldukça romantik bir tatil vaat ediyor. 14 Şubat’ta, Venedik’te gondol ile bir tura kim hayır diyebilir ki. Restoran önerisi: 
Adres: Calle dei Fabbri, Sestiere San Marco, 4685, 30124 Venezia

Hırvatistan DUBROVNİK

‘Adriyatik’in Mücevheri’ olarak da anılan ve son yıllarda çiftlerin fazlasıyla ziyaret ettikleri bir şehir Dubrovnik. Taştan kaleleri, kendine has ufak evleri ve turkuaz denizi ile 14 Şubat’ta yine çiftlerin seyahat planları arasında yer alacağa benziyor.
Restoran Dubrovnik, duvardaki kabartma ve heykellerin mum ışığıyla muhteşem bir atmosfer oluşturduğu meşhur avlusuyla Sevgililer Günü’nde çiftleri ağırlamaya hazırlanıyor. Mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız.
Adres: Marojice Kaboge 5, Dubrovnik 20000

İtalya ROMA

Roma listenin bir olmazsa olmazı daha! Floransa, Venedik, Milano gibi diğer romantik şehirlerin yanı sıra başkent Roma da Colosseum, Vatikan, Trevi Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri gibi dünyaca ünlü yapıları ile bir adım öne çıkıyor. Bunların yanı sıra her bütçeye uygun olması da ayrıca bir artı!
Roma’da İtalyan lezzetleri konusunda yanılmanıza imkan yok. Sokak üzerinde herhangi bir küçük aile işletmesi size istediğiniz lezzeti de sunacaktır, aradığınız sıcak atmosferi de. Ama bizim tek tavsiye vermemiz gerekirse, Ristorante Volee diyoruz.
Adres: Via degli Eugenii, 2 | C/O C. Lo Tennis Oasi Di Pace, 00178 Roma

Çek Cumhuriyeti PRAG

Prag, Avrupa’da aşkın şehirlerinden biri olarak bilinir. Astronomik Saat, Titava Nehri, Prag Kalesi, Charles Köprüsü gibi tarihi yapıların yanı sıra kendine has romantik sokakları, gotik yapıları, kafeleri ve otelleri ile Prag pek çok çifte göre Avrupa’nın en romantik şehri! Prag’da bir çok değişik lezzet bulabilirsiniz ama şehirdeki İtalyan restoranları en iddialı olanlar. Ristorante Pagana ise İtalyan bir aile tarafından işletilen ve lezzetin ön planda olduğu mekan.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...