Tgrt Haber
27 Mart 2015 13:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

SGK Hizmet Dökümü Alma ve SSK Gün Sorgulama

SGK hizmet dökümü ile gün sorgulama işlemini yapabilmek ve SGK hizmet dökümü hakkında detaylı bilgiler için haberimizi inceleyebilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Alma ve SSK Gün Sorgulama
SGK,SSK,hizmet dökümü,Gün sorgulama,Hastane,Emekli Sandığı,Sosyal Güvenlik Kurumu,ne zaman emekli olurum

SGK hizmet dökümü alarak SSK gün sorgulama işleminizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü ile gün sorgulama işlemini yapabilmek ve SGK hizmet dökümü hakkında detaylı bilgiler için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşlar farklı kurumlara bağlıydı. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar SSK kurumuna çalıştıkları iş yeri her ay düzenli olarak sigortasını ödemektedir. Bu ödenen sigortalar sayesinde SSK, çalışan vatandaşın çalıştığı süre zarfında Hastane ve kaza masraflarını karşılamaktadır. SSK ayrıca vatandaşın sigortaları tam ödendiyse ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiyse vatandaşı emekli yapmaktadır. BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar BAĞ-KUR kurumuna her ay düzenli olarak primler ödemektedirler. Bu primler sayesinde vatandaşın hastane ve kaza masraflarını karşıladığı gibi vatandaşın emekli yaşı geldiği zaman vatandaşı emekli yapmaktır. Bu yatırdığımız primler ve yatırılan sigortalar ile ilgili bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce bağlı olduğumuz kurumlara giderek bilgi edinilebilirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarına bağlı olan vatandaşlar bağlı oldukları kurum hakkında bilgileri ve yatırdıkları prim ve yatırılan sigortalar hakkında bilgilerin hepsini Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirler.


SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek vatandaşlar emeklilikleri hakkında da bilgi sahibi olabilirler. Bu bilgilerin hepsine tek bir belge ile ulaşabiliriz. SGK hizmet dökümü belgesi ile vatandaşlar SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı çalıştıkları gün sayısı, hizmete başlama tarihi gibi bilgilerin hepsine ulaşılabilir. Vatandaşlar SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek elde edebiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumunun bazı emeklilik ile ilgili hesaplama uygulamaları var. Ne zaman emekli olurum veya emekli maaşı hesaplama gibi hesaplama işlemlerinde istenilen bilgilerin hepsine bu belge ile ulaşabilirsiniz. Bu belgeye bir de internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sayfasından veya e-devlet sayfasından ulaşabiliriz. SGK hizmet dökümü belgesine internet üzerinden şifresiz bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulaması ile ulaşabiliriz. Şifresiz bir şekilde bu belgeye ulaşabildiğimiz gibi Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için E-Devlet ana sayfasından da SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. E-Devlet sayfasından ulaşabilmek için E-Devlet şifrenize ihtiyacınız vardır. E-Devlet şifresi ile E-Devlet sayfasından kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

SGK Hizmet Dökümü Alma ve SSK Gün Sorgulama

SGK hizmet dökümü belgesine Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulamasından şifresiz olarak ulaşabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptığımızda ilk olarak karşımıza 2 tane uyruk çıkacaktır. T.C. uyruğunu seçtikten sonra vatandaş giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Vatandaş giriş ekranına bazı kimlik bilgilerinizi girdikten sonra sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Vatandaş giriş ekranına ilk olarak T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihinizi sisteme girmeniz gereklidir. Bu bilgiler girildikten sonra son olarak da güvenlik kodu gerekli yere girilmelidir. Bu işlemlerin ardından Sosyal Güvenlik Kurumunun E-SGM uygulamasına giriş yapılır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra buradan emeklilik ve sigorta ile ilgili bazı bilgilere ulaşabilirsiniz. E-SGM uygulamasının üst tarafında bulunan seçeneklerden hizmet seçeneği altından SGK hizmet dökümü belgesine bağlı olduğumuz kuruma göre ulaşabiliriz. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4A hizmet bilgisini, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ise 4B hizmet bilgisi seçeneğini seçerek işlemlerini tamamlamış olurlar.

Sosyal Güvenlik Kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için Sosyal Güvenlik Kurumunda yapabileceğimiz işlemleri internet üzerinden E-Devlet sayfasından da yapabiliriz. E-Devlet sayfasından E-Hizmetler seçeneği altından Sosyal Güvenlik Kurumunu bularak buradan işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sayfasından işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz içini ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapmak için sağ üst tarafta bulunan sisteme giriş linki tıklanmalıdır. Vatandaş kimlik doğrulama sayfasında E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğine T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sisteme girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden alabilirsiniz. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bir nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenize sahip olabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemine giriş yapmalısınız. E-Devlet sisteminden SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilmek için E-Hizmetler seçeneği altından Sosyal Güvenlik Kurumu bulunmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden SSK için 4A hizmetleri altından 4A hizmet dökümü, Bağ-Kur kurumu için 4B hizmetleri altından 4B hizmet bilgisi, emekli sandığı kurumu için 4C hizmetleri altından 4C hizmet bilgisi seçilerek ulaşabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...