Tgrt Haber
28 May 2015 11:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

SGK Sorgulamaları, SSK Prim Borç Sorgulama ve SSK Sicil No Öğrenme

Haberimizde SSK sorgulamalarının detaylı olarak nasıl yapıldığını ve SGK hizmet dökümü hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz. SGK sorgulamalarınızı online olarak yaparak SSK prim borç durumunuzu sorgulayabilir, SSK sicil numaranızı öğrenebilirsiniz.

SGK Sorgulamaları, SSK Prim Borç Sorgulama ve SSK Sicil No Öğrenme
TC Kimlik No ile SSK SGK hizmet dökü,sgk hizmet dökümü,ssk sorgulama,ssk gün sayısı,ssk prim borç sorgulama,sosyal güvenlik kurumu,SSK,SGK,sigorta,e-devlet,Başbakanlık,Sosyal Güvenlik Kurumu

Haberimizde SSK sorgulamalarının detaylı olarak nasıl yapıldığını ve SGK hizmet dökümü hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz. SGK sorgulamalarınızı online olarak yaparak SSK prim borç durumunuzu sorgulayabilir, SSK sicil numaranızı öğrenebilirsiniz. 
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile oldukça pratik bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisini etkin şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile SGK sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. Bu sayede çok daha kaliteli bir standart da sigorta bilgilerini online olarak öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. SGK sorgulama ve SGK hizmet dökümü ile SSK prim gün sayınızı ve SSK prim borç sorgulama işleminizi kolayca yapabilirsiniz.SGK ve SSK sorgulamalarının nasıl yapıldığını haberimizin devamında bulabilirsiniz.

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerini kullanan sigorta mükellefleri, internete erişim sağlayarak oldukça pratik bir şekilde sigorta bilgilerinin en güncel ve en ayrıntılı şekilde öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri sigorta mükelleflerine her platform üzerinde oldukça pratik ve önemli avantajlar sağlıyor. Bu sebep ile de günümüzde oldukça sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Son yıllarda internet teknolojisinin daha aktif biçimde kullanmaya başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini çok daha pratik bir şekilde internet kolaylığında yapabilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile sigorta bilgilerini kolay bir şekilde internete erişim sağlanabilen her yerden öğrenebilme imkanı bulunuyor.  Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online E-SGM uygulamasından kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri yapılabiliyor. Üstelik şifresiz olarak sigorta bilgilerinin öğrenilebilmesine yardımcı olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu E-SGM hizmet uygulaması geçici olarak servis dışıdır. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçici bir süreliğine bakım gerçekleştirebilmek amacı ile servis dışı halin getirilen E-SGM uygulamasına erişim şu anda mümkün olmuyor. Bu sebep ile de sigorta mükellefleri internet üzerinde sadece e-devlet sistemi üzerinden SGK sorgulama işlemlerini yapabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bulunan e-Devlet sistemindeki online hizmet uygulamaları ile daha kolay, daha güvenli ve daha hızlı şekilde SGK sorgulama işlemlerini yapabilme imkanı bulunuyor. Dijital dünyada vatandaşın kamu hizmetlerinden daha güvenli şekilde yararlanabilmesi amacı ile 2008 yılında Başbakanlık tarafından geliştirilen ve hizmete açtırılan e-Devlet portalı içerisinde sigorta sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde yapabilme imkanı bulunuyor. Ancak diğer tüm e-Devlet hizmetlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin güncel sigorta sorgulama işlemlerini son derece pratik bir şekilde yapabilme imkanı bulunuyor. E-Devlet sistemi giriş işlemleri için 4 farklı yöntem kullanabiliyor. Sigorta mükelleflerinin e-Devlet SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri içinde e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Sigorta mükellefleri e-Devlet sistemine giriş işlemlerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Sisteme giriş işlemlerinde genel olarak kullanılan e-Devlet şifresi herhangi bir PTT şubesinden cüzi bir ücret karşılığında kimlik ibrazı ile kolay bir şekilde alınabiliyor. Sigorta mükellefleri de E-Devlet sisteminin ‘sisteme giriş’ ekranında T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yapabiliyor.

Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmet sayfasındaki alfabetik sıralamalı olan kamu kurumları listesi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetlerine ulaşabiliyor. Sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak kendi sigorta koluna göre e-Devlet sistemindeki SGK 4A, 4B ve 4C sigorta sistemi seçeneklerinden hizmet bilgisi seçeneğine tıklayarak, güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. E-Devlet sigorta sorgulama işlemi ile sigorta mükellefleri oldukça pratik ve kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerinin tüm ayrıntılarına erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. E-SGM uygulamasında sigorta mükellefleri çok kısa bir süre içerisinde yeniden güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformdaki E-SGM uygulamasını yeniden hizmete ne zaman sokacağına ilişkin olarak net bir bilgi bulunmuyor. SSK sorgulama işlemlerini son derece pratik bir şekilde internet üzerinden yapabilme imkanına sahip olunması, sigorta mükelleflerinin 7 gün 24 saat istedikleri zaman sigorta bilgilerini görüntüleyebilmelerine yardımcı oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...