Tgrt Haber
06 Aralık 2014 12:57 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

SGK SSK sorgulama ekranlarında SSK işlemlerinizi kolayca gerçekleştirin

SGK sorgulama işlemleri için oluşturduğumuz haberimizi inceleyerek tüm SSK sorgulama işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanında ne zaman emekli olurum sorunuza yine haber detayımızdan ulaşabilirsiniz.

SGK SSK sorgulama ekranlarında SSK işlemlerinizi kolayca gerçekleştirin
sgk sorgulama ne zaman emekli olabilirim,sgk borç sorgulama,sgk emekli sorgulama,bağkur sorgulama,sgk sorgulama şifre,sgk sorgulama,tc sgk sorgulama,sgk sorgulama ne zaman emekli olurum

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık işlerimizin çoğunu, internet üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Bu günümüzün getirmiş olduğu internet kullanıcılığının artması nedeniyle resmi kurumlarda, bireylere işlemlerini internet üzerinden yapma kolaylığı sağlamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu'da bu bağlamda hareket eden kurumların başında gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlarımızın memnuniyetlerini arttırma kapsamında yapmış olduğu bu uygulamalar sayesinde, artık birçok işinizi SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden işlem yapabilmeniz sayesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu, merkezlerde yaşanan karışıklığın önüne geçmek ve yaşanan, kuyruklarda bekleme gibi yaşamakta olduğumuz sorunların çözüme kavuşmasını amaçlamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bizlere sağlamış olduğu internet üzerinden işlem yapabilme imkanı sayesinde, prim borcu ödemenizi, diğer ödemelerinizi, sorgulama, ilan ve duyuruları takip etme gibi birçok işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi kurumların tek çatı altında toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olmaları sebebiyle, bağlı olduğunuz kuruma göre işlemlerinizi SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
İnternet üzerinden yapabilecek olduğunuz işlemlerden biri de, SGK sorgulama işlemidir. SGK sorgulama işleminizi yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bilgiler sayesinde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz ve sorgulama sonucunda ilgili bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Ayrıca SGK sorgulama uygulaması sayesinde bağlı olduğunuz SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi kurumlara olan bilgilere de, sizin bağlı olduğunuz kurumca sorgulama işleminizi yapmanızda mümkün olmaktadır.
SGK sorgulama işleminizi yapabilmeniz içinse iki yol mevcuttur. Bunlardan biri E-devlet şifreniz ile yapacak olduğunuz işlemdir. Diğer bir seçeneğiniz ise şifreye ihtiyaç duymadan yapacak olduğunuz işlemdir. Yazımızda sizlere bu iki yöntemle nasıl SGK sorgulama işlemini yapacağınızı anlatacağız.
Şifresiz SGK Sorgulama
Şifreye ihtiyacınız olmadan sadece kimlik bilgileriniz ile SGK sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun uygulaması kapsamında bu uygulamanızı E-SGM sistemi üzerinden yapmanız gerekmektedir. Bunun için ilk olarak uyruğunuzu belirtmek adına işlem yapmanız gerekmektedir. TC vatandaşı iseniz ilgili yere tıklamanız yeterli olacaktır. Sonrasında ise sizden istenilecek olan TC kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz iliniz, cilt numaranızı, doğum tarihinizin yıl kısmını sisteme girmeniz gerekmektedir. Sayfada yer alan güvenlik kodunu girdikten sonra ise 'bilgileri Sorgula ' butonuna tıklayarak SGK sorgulama sistemine giriş yapabilirsiniz. Bu aşamadan sonra ise, sayfanın sağ tarafında bulunan 'hizmet Bilgisi' bölümüne tıklayınız. Bu size vermiş olduğumuz adımları takip ederek sorgulama işleminizi yapabilir ve merak ettiğiniz bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
Şifreyle SGK Sorgulama
Şifre ile gerçekleştirecek olduğunuz işlemleriniz için E-Devlet sistemini kullanmanız gerekmektedir. E-Devlet şifresi ile gerçekleştirecek olduğunuz SGK sorgulama işleminiz için öncelikle E-Devlet şifrenizi edinmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi kimlik bilgileriniz ile birlikte herhangi bir PTT şubesine yapacak olduğunuz E-Devlet şifresi öğrenme başvurusu ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz. E-Devlet şifrenizi öğrenme işleminiz için 2 TL işlem maliyeti ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca çeşitli nedenlerle yenide müracaat edecek olduğunuz E-Devlet şifreniz için 4 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekmektedir. E-devlet alma işleminizi gerçekleştirdikten sonra, SGK sorgulama işleminizi de yapabilirsiniz.
E-Devlet şifreniz ile gerçekleştirecek olduğunuz sorgulama işleminizi bağlı olduğunuz kuruma göre yapmalısınız. E-Devlet sistemi üzerinden her kurum için ayrı bir sorgulama uygulaması bulunmaktadır. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi kurumlara bağlı olan vatandaşlarımız E-devlet şifreleri ile sorgulama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilmektedirler.
SGK sorgulama işleminizi bağlı olduğunuz SSK yeni adıyla 4A, BAĞ-KUR yani 4B ve Emekli Sandığı 4C adıyla seçimizini yapmanız gerekmektedir. Bunun sonucunda bireylerin kurumlarına göre ayrı ayrı işlemler yapmaları gerekmektedir.
SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarından herhangi birine mensup olan vatandaşlarımızın bu aşamada yapması gereken ise, E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirecek oldukları SGK sorgulama işlemi için, öncelikle daha önce belirttiğimiz gibi bağlı oldukları kuruma göre seçimlerini yapmalarının gerekliliğidir. Vatandaşlarımız sorgulama işlemlerini bu doğrultuda gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bağlı olduğunuz kurumu doğru seçtiğinizden emin olduktan sonra ise, yapacak olduğunuz işlemler birbirleriyle aynıdır. E-Devlet şifresi ile SGK sorgulama işleminiz de bağlı olduğunuz kuruma göre yapacak olduğunuz işlem için daha ayrıntılı bilgiye ise yazımızın devamında sizler için vermiş olduğumuz bilgiler sayesinde ulaşabilirsiniz.
Bu kurumlara bağlı olan birimlerin SGK sorgulama işlemleri için ilk olarak bağlı olduğunuz kuruma göre yapmış olduğunuz seçime göre, ilgili sayfada yer alan kimlik doğrulama işlemini yapmaları gerekmektedir. Bu işlem sonrasında ise, TC kimlik numaralarının girişi ve E-Devlet şifrelerinin sayfaya girilmesi yeterli olacaktır. Bu sayede SGK sorgulama işleminizi bağlı olduğunuz kuruma göre gerçekleştirebilir ve konuyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bu yazımızda sizlere ayrıca SSK'ya bağlı olan vatandaşlarımızın sorgulama işlemlerinin internet üzerinden nasıl yapmaları gerektiği hakkında bilgiler vereceğiz. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan SSK'ya bağlı olan kişiler için E-devlet ile SSK sorgulama işleminin nasıl yapabildiğini yazımızın öncesinde belirtmiştik. SSK sorgulama işleminizi E-devlet üzerinden gerçekleştirmek için; ilk olarak kimlik doğrulaması işleminizi yapmanız gerekmektedir. Bu adımdan sonra ise ihtiyacınız olan TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sisteme girmenizdir. Bu işlem sonrasında SSK'ya bağlı olan vatandaşlarımız sorgulama işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Bunun dışında SSK sorgulama işleminizi ayrıca şifresiz olarak da gerçekleştirebilirsiniz. Bu konu hakkında yazımızın başında bahsetmiş olduğumuz şifresiz olarak SGK sorgulama işlemiyle aynı adımları içermektedir.
SSK'ya bağlı olan bireylerin sorgulama işlemini yapabilmeleri için ilk olarak uyruklarını seçmeleri gerekmektedir. Eğer TC vatandaşı değilseniz, sayfada yer alan 'Yabancı' butonuna tıklamanız gerekmektedir. Sonrasında ise sizden istenilen bilgileri sayfaya girmeniz gerekmektedir. Sizden istenilen bilgiler ise şöyledir; kimlik numaranızı, doğum yılınızı giriniz. TC vatandaşı olmadığınız için İkamet tezkere numaranızı girmeniz gerekmektedir. Bu bilgi girişlerinizden sonra 'sorgula' butonuna basarak, SSK sorgulama sistemine girişinizi gerçekleştiriniz. Sisteme girişinizden sonra ise, sağ tarafta yer alan' hizmet bilgisi' kısmına tıklamanız gerekmektedir. Bu sizlere anlatmış olduğumuz şekilde girmiş olduğunuz sistem sonrasında TC vatandaşı olmayan bireyler SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler ve bilgilerine ulaşabilirler.
SSK sorgulama işlemi için TC vatandaşı olan bireylerin ise, TC kimlik numarası, Nüfusa kayıtlı bulunduğunuz il, Cilt numarası, Doğum yılınız gibi kimlik bilgilerinizin girişlerini yapmanız gerekmektedir. Son olarakta ekranda yer alan güvenlik kodunu doğru ve eksiksiz bir biçimde ilgili yere yazmanız gerekmektedir. Şifresiz olarak SSK sorgulama işlemi için gerçekleştirmiş olduğunuz bu işlem sonucunda sisteme girebilirsiniz. Sonrasında daha önce bahsetmiş olduğumuz gibi ekranın sağında bulunan 'hizmet bilgisi' butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu adımlarınızdan sonra SSK sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun sonuncunda SSK'ya bağlı olan vatandaşlarımızın konuyla ilgili merak ettikleri bilgilerini de böylelikle ulaşabilmektedirler Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bizlere sunmuş olduğu bu imkanlar çerçevesinde, bağlı olmakta olduğunuz SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi kurumlarınıza göre sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere bahsetmiş olduğumuz, internet üzerinden gerçekleştirebildiğiniz bu sorgulama işlemi sayesinde, zamandan büyük oranda tasarruf sağlamaktasınızdır. Bu uygulamalar sayesinde işlem hızlılığı önceliğinde işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bizlere sunmuş olduğu, internet üzerinden işlem yapabilme olanağınızı 7 gün 24 saat rahatça kullanabilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili en güncel haberlerini yine Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...