Tgrt Haber
25 Aralık 2014 14:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini SSK uygulamaları ile gerçekleştirebilirsiniz

SGK ve SSK sorgulama işlemleri için yapmanız gerekenleri derlediğimiz haberimizi inceleyerek SGK ve SSK ile ilgili detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

SGK ve SSK sorgulama işlemlerini SSK uygulamaları ile gerçekleştirebilirsiniz
SGK ve SSK sorgulama,ssk uygulamaları,ssk sorgulama

Eskiden bağımsız olan SSK geçtiğimiz yıllarda 4A adıyla SGK’nın çatısı altında yer almaya başlamıştır. SSK-SGK’nın amacı geliri düşük olan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşların muhtaç duruma düşmesini engellemektir. Yazımızın devamında sizlere SSK’nın uygulamalarının neler olduğundan bahsedeceğiz.

Kurumun görevleri:
•    SSK-SGK sosyal güvenlik alanında bir gelişme olduğunda uluslararası gelişmeleri takip eder.
•    SSK-SGK sosyal güvenlik ile alakalı konularda kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibat kurar.
•    SGK-SSK farklı ülkelerle yapılacak olan anlaşmalar için çalışmalar yürütür.
•    SGK-SSK bireylerin sosyal güvenlik haklarına ilişkin daha iyi hizmet alabilmeleri için çalışmalar yürütür.
•    SSK-SGK hizmet verdiği kişilerin hak ve yükümlülüklerini koruyarak yerine getirilmesinde öncülük eder.
SSK-SGK Uygulamaları
SSK-SGK Sorgulama
SSK-SGK sorgulama uygulamasını kullanarak öğrenebileceğiniz bilgiler;
•    Hangi işyerinde çalıştıysanız o işyerinin işyeri numarasını,
•    Daha önceden hangi tarih aralıklarında çalıştığınızı,
•    Belge kodunuzu,
•    İşe giriş ve çıkış tarihinizi,
•    Hangi dönemlerde, hangi miktarda prim gün sayınızın yatırıldığı,
•    Aylık kazancınızın ne olduğunu,
•    Yıllık toplamlarınızın tümünü,
•    Kısaca anlatmak gerekirse SSK-SGK ile ilgili genel hizmet bilgilerinizin bütününü öğrenebilirsiniz.
SSK-SGK Prim Sorgulama
SSK-SGK prim sorgulama işlemi sayesinde toplam gün sayınızı, hangi tarihlerde ne kadar çalıştığınızı, emekli olmanız için gerekli gün sayınızı öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama işlemini başarıyla tamamlayabilmek için öncelikle ilgili siteye giriş yapmalısınız. Açılan sayfada öncelikle uyruğunuzu seçmelisiniz. Eğer T.C. vatandaşı iseniz sırasıyla T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum yılınızı, nüfus cüzdanınızda bulunan cilt numaranızı ve verilen güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Eğer yabancı uyrukluysanız sizden sırasıyla T.C. kimlik numaranız, ikamet tezkere numaranız, doğum yılınız ve güvenlik kodu bilgileri istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olduktan sonra “Bilgileri Sorgula” butonuna basarak prim sorgulama işleminizi bitirebilirsiniz.
SSK-SGK Maaş Sorgulama
SSK maaş sorgulama uygulaması sayesinde kolaylıkla ne kadar emekli maaşı aldığınızı öğrenebilirsiniz. SSK yani 4A emekli aylığınızla ilgili bütün detaylara bu uygulama sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu uygulamada sizden sadece E-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız istenmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek 2 TL karşılığında sadece size ait olan E-Devlet şifresini öğrenebilirsiniz.
SSK-SGK Gün Dökümü
SSK-SGK gün dökümü uygulaması sayesinde işe başlama tarihinizi, işten çıkış tarihinizi, ne kadar süreyle hangi işte çalıştığınız gibi bilgileri kolaylıkla öğrenebilirsiniz. SSK gün dökümüyle ayrıca emekliliğinize ne kadar gün kaldığını, öğrendiğiniz bilgileri kullanarak emekli olacağınız tarihi, alacağınız maaşı gibi birçok işlemi de gerçekleştirebilmektesiniz.
SSK-SGK Maaş Hesaplama
SSK-SGK maaşınızı hesaplamanızın en kolay ve pratik yoludur. Bu uygulamayı kullanarak kendi emekli maaşınızı kendiniz hesaplayabilirsiniz. Bu uygulama ile, önceden ortalama emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz ve sonrasında herhangi bir sürpriz ile karşılaşmazsınız. Ancak bu noktada bilmelisiniz ki SSK-SGK maaş hesaplama uygulamasının amacı sizleri bilgilendirmektir. Herhangi bir resmi evrak niteliği taşımamaktadır.
SSK-SGK Randevu Alma
SSK-SGK randevu alma için 3 seçenek vardır. Online SSK-SGK randevu alma sistemiyle ücretsiz olarak hangi doktordan istiyorsanız ona göre randevu alabilirsiniz. Diğer seçenek ise alo 182 numarasını arayarak randevu alabilmenizdir. Son olarakta sabah erkenden hastaneye gitmenizi tavsiye ederek randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu alabilmek için ilgili siteye giriş yaptıktan sonra randevu ala tıklayıp yeni üye ol butonuna basmalısınız. Bu adımdan sonra sizden sırasıyla T.C kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum yeriniz, doğum tarihiniz, babanızın adı, annenizin adı, telefon numaranız, sabit bir telefon numarası ve siteye daha sonralarda da giriş yapabilmek için kullanacağınız sizin tarafınızdan belirlenen parolanız istenecektir. Sizden istenen bilgilerin hepsini doldurmak zorunda değilsiniz. Bilgilerin yanında (*) işareti olan bilgileri doldurmanız yeterlidir. Ancak randevunuzla ilgili kalıcı bilgi istiyorsanız zorunlu olmadığı halde e-posta adresinizi vermenizi tavsiye ederiz. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra kaydet tuşuna bastığınızda SSK-SGK randevu alma sitesine üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır. Bu işlemlerden sonra ihtiyaç anında sadece T.C. kimlik numaranız ve parolanızla birlikte istediğiniz şehirde istediğiniz hastanenin istediğiniz doktorundan randevu alabilirsiniz.
SSK-SGK Rapor Ödemesi
SSK-SGK’ya bağlı olarak çalışmakta olan kişilerin sağlık raporu aldıkları zaman SGK o kişilerin mağdur duruma düşmemesi için işverenlerinin kestiği aylığın belli bir kısmını öder. SSK-SGK rapor ödemesi işleminizi online bir biçimde yapabileceğiniz gibi isterseniz aldığınız raporu SGK'ya götürerek de yapabilirsiniz. SGK'da bu rapor incelenecektir. Onaylandığı takdirde SSK-SGK rapor paranız Ziraat Bankası'na yatırılacaktır. Ziraat Bankası'ndan T.C numaranız ile birlikte rapor paranızı alabilirsiniz. SSK-SGK rapor sorgulama işleminizi internet üzerinden yapmak isterseniz sizden sadece T.C kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenecektir. Eğer E-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında kendinize ait E-Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz E-Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmamanız ve aldıktan sonra şifreyi değiştirmeniz.
SSK-SGK Borç Sorgulama
SSK-SGK borç sorgulama işlemi işyeri sahiplerini ilgilendirmektedir. Bu uygulama sayesinde SSK-SGK’ya ne kadar borcunuz olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde borcunuzu öğrenebildiğiniz gibi online olarak ödeme de yapabilmektesiniz.
SSK-SGK Doğum Parası
Doğum yapan SSK-SGK’lı kadın çalışanların doğum yapmaları halinde işlerine devam edemeyecekleri için ödenen ödenektir. Ancak bu ödenekten yararlanmak için bazı şartlar vardır bu şartlar;
•    Doğum yapmadan bir önceki yıl en az 90 günlük prime sahip olunması,
•    İznin başladığı tarihte sigortalılığın devam ediyor olması
•    Kullanılmış olan izinler kapsamında herhangi bir kurumda çalışılmamış olması gerekmektedir
Bu şartlara uyulması halinde SSK-SGK’lı kadın çalışanlar ödeneklerden yararlanabilirler.
SSK-SGK Çeyiz Parası
SSK-SGK çeyiz parası yeni evlenecek çalışan kadınların işini kolaylaştıracak nitelikte bir uygulamadır. SSK-SGK çeyiz parası annesi veya babası vefat etmiş olan kadın çalışanların kullanabileceği bir tür evlenme ödeneğidir.
SSK-SGK No Sorgulama
SSK-SGK nosunun açılımı tam olarak SSK-SGK işlemlerini gerçekleştirebilmeniz için size özel verilmiş şifredir. Bu uygulamanın kullanımında sizden sırasıyla uyruğunuzu, T.C kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, cilt numaranızı, doğum yılınızı, verilen güvenlik kodunu isteyeceklerdir. Bu istenilen bilgilerin hepsini eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra sorgula butonuna basarak SSK-SGK numaranızı öğrenebilirsiniz.
SSK-SGK Evrak Takibi
SSK-SGK evrak takibi SGK’nın yaşamımızı kolaylaştıran birçok uygulamasından sadece bir tanesidir. SSK-SGK evrak takibi ile SGK’ya gönderilmiş olan evraklarınızı ne aşamada olduğunu, incelemeye alınıp alınmadığını online bir şekilde öğrenebilirsiniz. Evrak takibi uygulaması altında üç çeşit SSK evrak takibi mevcuttur. Bu evraklardan ilki; standart ya da genel diye tabir ettiğimiz evrak takibi, ikincisi ise emeklilik işlemleriniz için gerçekleştirebileceğiniz evrak takibi ve sonuncusu ise 2022 evrak takibidir.
SSK-SGK İşyeri Sicil No
SSK-SGK’nın verdiği bu numarayı birçok işlemde istenecektir. Bu numarayı unutmamalısınız çünkü ilerleyen zamanlarda da bu numaraya ihtiyacınız olacaktır. Bu uygulamanın amacı işyeri sicil numaranızı kolay bir şekilde öğrenmenizdir. Bu uygulamada ilgili siteye girmelisiniz. Daha sonrasında sırasıyla uyruğunuzu, T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum yılınızı, cilt numaranızı, verilen güvenlik kodunu girmelisiniz. Bütün bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra bilgileri sorgula butonuna basarak işyeri sicil numaranızı öğrenebilirsiniz.
SSK-SGK 65 Yaş Aylığı
SSK-SGK 65 yaşını geçen kişilere muhtaç aylığı bağlamaktadır. Ancak bu aylığı herkes alamamaktadır. Bu aylığı almak için aranan şartlar;
•    Aylığı alacak kişinin 65 yaşını doldurmuş olması,
•    Hiç bir kurumdan emekli aylığı almıyor olması
•    Muhtaçlık sınırının altında geliri olması
•    Daha önce SGK’ya prim ödememiş olması gerekmektedir.
SSK-SGK 65 yaş aylığı alabilmek için 2 tane evrak doldurmak gerekmektedir. Bu evraklar yaşlılık aylığı başvuru formu ve aylık istek dilekçesidir. Başvurunuzu yaptıktan sonra 65 yaş aylığı sorgulama işleminizi internet üzerinden kolaylıkla yapabilmektesiniz. Sorgulama işlemi için ilgili siteye girerek “Muhtaç Aylığı Sorgulama” isimli sayfada T.C. kimlik numaranız istenecek T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra “Sorgula” butonuna tıklayarak 65 yaş aylık bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
SGK-SSK HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA
Yazımızın genelinde de söylediğimiz gibi SSK-SGK uygulamaları merak edilen soruların kolay bir şekilde cevaplandırılması hedeflenmiştir. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama sayesinde işvereninizin düzenli olarak prim yatırıp yatırmadığını, çalışma sürelerinizi, ilk sigortalı olduğunuz tarihi -ay, yıl, ya da toplam- olarak öğrenebilirsiniz. Yazının bu kısmında sizlere nasıl SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamanızı nasıl yapacağınızı anlatacağız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için sizlere 2 tane yol sunulmuştur. Bu yollardan ilki E-Devlet SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama, ikincisi ise şifresiz olarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama yapabileceğiniz E-SGM kapısıdır. Şifrenizin var olup olmamasına göre istediğiniz SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama yolunu seçebilirsiniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama sonucu aynı olacaktır.
E-Devlet sistemi ile SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamayı seçtiyseniz bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile giderek 2 TL karşılığında sadece size ait olan E-Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz E-Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmamanız. Sonuçta paylaştığınız kişi sizin adınıza isteğiniz dışında işlemler yapabilir. Şifreyi aldıktan sonra isterseniz sisteme ilk girişinizde E-Devlet şifrenizi değiştirebilirsiniz. Şifreyi aldıktan sonra SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ilgili siteye girmelisiniz. Karşınıza gelen sayfada SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ilgili kutucuklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için girdiğiniz bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğundan emin olduktan sonra  “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. Açılan sayfada SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için “e-hizmetler” butonuna tıklamalısınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için SSK-SGK’nın altında yer alan seçenekler arasından 4A hizmet dökümü seçeneğini bularak tıklamalısınız. Burada bulunan bilgileri emeklilik gibi hesaplama işlemlerini gerçekleştirirken de kullanabilirsiniz.
E-Devlet sistemini kullanmak istemezseniz şifresiz olarak E-SGM sistemi üzerinden de SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama yapabilmektesiniz. Şifresiz olarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için ilgili siteye giriş yapmalısınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için karşınıza açılan ekranda sizden uyruğunuzu isteyeceklerdir. Eğer T.C. vatandaşı iseniz SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için sırasıyla T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, doğum yılınızı, nüfus cüzdanınızda bulunan cilt numaranızı ve verilen güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Eğer yabancı uyrukluysanız SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için sizden sırasıyla T.C. kimlik numaranız, ikamet tezkere numaranız, doğum yılınız ve güvenlik kodu bilgileri istenecektir. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde girdiğinize emin olduktan sonra “Bilgileri Sorgula” butonuna basmalısınız. SGK-SSK hizmet dökümü sorgulama için açılan sayfanın sağ tarafında bulunan menülerden “Hizmet Bilgisi” seçeneğine tıklayınız. Son olarak “4A Hizmet Bilgisi” butonuna tıklayarak SGK-SSK hizmet dökümü sorgulamanızı yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...