Tgrt Haber
05 Şubat 2014 21:33 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

Şifresiz olarak sgk-ssk hizmet dökümü nasıl yapılır

SGK (SSK) hizmet dökümünü sağlamak kurumun sitesine girerek ve sadece TC kimlik no ile hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz.

Şifresiz olarak sgk-ssk hizmet dökümü nasıl yapılır
SSK sorgulama,TC kimlik,SSK,SKK prim

Sgk (ssk) işlemleri artık internet üzerinden şifresiz olarak yapılacak. SGK hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor bir çok işlem artık bir tık ötenizde. SGK (SSK) hizmet dökümü nasıl alınır? Şifresiz olarak SGK (SSK) hizmet dökümü nasıl yapılır. SGK (SSK) hizmet dökümünü sağlamak kurumun sitesine girmek ve sadece TC kimlik no ile hizmet dökümüne ulaşabilirsiniz. SGK prim sorgulama işlemleri 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren SGK sorgamaları artık şifresiz olarak yapılabiliyor. Daha önce E-DEVLET sisteminde yer alan SGK PRİM SORGULAMA uygulamasına artık size özel kişisel kimlik bilgilerinizi girerek SGK (SSK) PRİM SORGULAMA yapabilirsiniz…
Yeni uygulamada T.C. kimlik numarasının yanında nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe, cilt no gibi herkes tarafından bilinemeyecek özel bilgilerin girilmesi gerekiyor. SOSYAL SİGORTALAR KURUMU'nun son zamanlarda sıkça kullanılan sistemlerinden bir olan SSK sorgulama ve 4A hizmet dökümü alma sistemi kullanımda. SSK sorgulama hizmet dökümü alma ekranı sitemizden bulabilirsiniz. Vatandaşlar sigortalarının yatıp yatmadığını bunun yanısıra, sigorta primlerinin ne kadar üzerinden yattığını SSK sorgulama prim ve hizmet dökümü bilgisi alma sistemi aktif edildi. Hizmet Dökmünü nasıl alacağınız bu haberin içinde detayları ile tarif edilmiştir. SSK sorgulama prim ve hizmet dökümü listesi. SGK Hizmet Dökümü almak için bazı bilgilerin girilmesi gerekiyor. SGK HİZMET DÖKÜMÜ Nasıl Alınır? Çalışanların maaşlarının yanısıra gelir vergisi, işsizlik sigortası, sağlık sigortası (SSK primi) gibi kesintiler yapılıyor.Çalışanlar bu kesintilierden sonra maaşlarını alabilryorlar. Uzun yıllar boyunca SGK'ya kesilen SSK primler birikiyor. Sağlık güvencesi niteliğinde olan bu primler emeklilik sisteminin de temel taşarından. SSK prim sorgulama sayfası giriş. SSK prim sorgulaması nasış yapılır. Sigortanızın yatıp yatmadığını bu istemler üzerinden öğretnebilirsiniz. Maaşlar yükseldikçe sigorta SSK primleri de artıyor. Bu yüzden bazı işverenler işçilerin sigortalarını düşük rakamlar üzerinden yatırma yoluna gidiyorlar. Bunun önüne geçmek için herkes kendi primini internet üzerinden kontrol debilecek. Türkiye' deki her çalışanan gerek ihtiyaç gerekse meraktan girip kontrol ettiği SSK primlerinin açıklandığı siteye bu sayfan giriş yapabilirsiniz. SGK'nın hizmeti olan SSK Prim günü ve ücreti sorgulama ekranının ayrıntıları www.mynet.com'da. Vatandaşlar TC Kimlik numaralarını sayfanın ilgili bölümüne yazarak sorgulama yapabilirler. SSK'nın sorgulaması yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu bu verileri sadece sahıslara özel paylaşıyor. Başkası elinde verileri olmayan diğer bir kişinin SSK Primlerini icleme şansını bulamıyor. SGK prim sorgulama ekranı bu sayfadadır.
SGK NEDİR?
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU'nun kısaltmasıdır ve riskden dolayı geliri ile kazançları azalan vatandaşların başkalarına muhtaç olmadan yaşama ihtiyaçlarını gidermek için kurulmuş sistemdir. Bununla birlikte sosyal riskler sonucunda çıkan zararı devlet karşılar. Hastalık ve kaza gibi durumlarda hastenelerden faydalanabilir ve emekli maaşı alabilirsinizsgk
Ayrıca ortaya çıkan esktra masraflar için gelir kaybının belli bir yüzdesini de devlet karşılamaktadır. Sosyal güvenlik hayatın türlü sonuçları karşısında bir yoksulluğa maruz kalmadan hayatlarını devam ettirmek demektir. İnsanların hayat boyunca yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsur sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan “insan hakkı” ve esas itibariyle de “devlet görevi” olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir. Bu doğrultuda ülkemizde sosyal güvenlik hakkı, Anayasamızın 60 ıncı maddesindeki “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hüküm ile açıkça ortaya konmuştur.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK), Ekim başında yürürlüğe girecek ikinci aşama sosyal güvenlik reformu düzenlemelerinin uygulamasına açıklık getirdi. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ilişkin hükümleri Ekim ayı başı itibariyle yürürlüğe giriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun söz konusu hükümlerin uygulama esaslarına açıklık getiren 15 tebliği de bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Öğrenciye SGK'dan borç şoku!
Genel Sağlık Sigortası uygulaması üniversite öğrencilerini şoke etti. Öğrencilere 3 bin lira borç bildirildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), sosyal güvencesi ya da öğrenci olmayan 18 yaşını doldurmuş her erkeğin belli bir kademeden sağlık sigortası primi yatırmasını öngören Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulaması, özellikle üniversite öğrencilerini şoke etti. Öğrenciler bir anda kendilerini borçlu bulurken, SGK yetkilileri öğrenci belgelerini ibraz etmeleri halinde bu borçların büyük bölümünün ya da tamamının silineceğini açıkladı.
SGK tarafından 1 Ocak 2012'de hayata geçirilen uygulama kapsamında gelir testini yaptırmayan ve bu primi 24 aydır yatırmayanlara yüklü borç çıktı. Bu uygulamadan haberdar olmadığı içinbeyanda bulunmayan üniversite öğrencilerine, 3 bin liranın üzerinde borç bildirildi. Borcun son ödeme günü olarak da 1 Ocak 2014 tarihi verildi.
EN AZ 37 LİRA
Yasa hazırlandığı dönemde bu tür sorunlara dikkat çektiklerini ancak dikkate alınmadığını belirten KESK Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, çalışmayan bir kişinin en az 37 TL ödeme yapacağına işaret etti. SGK'ya prim borcu gözüken mağdur öğrencilerin ikametgahlarının bulunduğu il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gelir testi yaptırmaları gerektiğini anlatan Ayar, şöyle dedi:"Anne ve babasının gelir tespiti yapılıp, GSS prim oranı belirlenecek. Ancak anne babanın hiç geliri olmasa bile en kötü 30 lira civarında bir ödeme çıkartılıyor. Bu şekilde ödemek durumundalar. Sorguladıklarına 3 bin lira olarak çıkan rakamlar da test yapıldıktan sonra düşer.
"Türkiye, SGK kapsamını KKTC'ye genişletti
Lefkoşa ile KKTC Sağlık Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. KKTC Sağlık Bakanlığında düzenlenen törende, protokole KKTC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Akcaba ile SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan imza koyarken, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle onur konuğu ve şahit olarak imza attı. SGK Başkanı İlhan, törende, Türkiye'de gerçekleştirilen Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar reformunun, son yılların en önemli gelişmelerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye'de yapılan uygulamanın birçok ülkeye örnek olduğuna işaret eden İlhan, birçok ülkeden bu konuda teknik yardım talep edildiğini belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak Türkiye'nin 76 milyon nüfusuna çok çeşitli hizmetler sunduklarını vurgulayan İlhan, Genel Sağlık Sigortası ile birlikte nüfusun tamamını kapsam altına aldıklarını anlattı. Türkiye'deki sosyal güvenlik açıklarına baktıklarında, açıkların azaldığını vurgulayan İlhan, Türkiye'de yapılan reformla birlikte çok önemli bir sistem kurulduğuna dikkati çekti. Türkiye'de Sağlık Sigortası dışında kimsenin kalmadığını belirten İlhan, geçen yıl Türkiye'nin sağlığa 50 milyar lira civarında bir kaynak ayırdığını söyledi. KKTC Sağlık Bakanlığı ile yapılan çalışmanın, Türkiye'de yapılan çalışmaların devamı, bir adımı olduğunu söyleyen İlhan, protokolle, KKTC'de yaşayan öğrencilerin, turist olarak adada bulunan vatandaşların, öğrenci aileleri ve diğer Türk vatandaşlarının Türkiye'de olduğu gibi KKTC'deki sağlık hizmetlerinden yararlanabileceklerini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aldıkları hizmetlerin bedelinin kurulacak sistemle, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağına işaret eden İlhan, uygulamanın vatandaşlara çok büyük bir kolaylık getireceğini söyledi. İlhan, vatandaşların KKTC'de bulundukları süre içinde, hasta olmaları halinde, en yakın sağlık hizmeti kuruluşundan sağlık hizmeti alabileceklerine dikkati çekti. İlhan, protokolün nisan ayından itibaren geçerli olacağını belirtti.
Gülle: "Türkiye'de SGK şemsiyesi altında sağlıkta ciddi reformlar yapıldı"
KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de sağlık reformunun en önemli ayağını genel sağlık sigortasının oluşturduğunu vurgulayarak, Türkiye'de SGK şemsiyesi altında sağlıkta ciddi reformların yapıldığını belirtti. Gülle, SGK ile imzalanan protokol çerçevesinde KKTC'de bulunan öğrenciler, öğrenci yakınları, turistler ve ziyaretçilerin sağlık hizmetlerinin devlet tarafından karşılanacağını kaydetti. Bakan Gülle, protokolün; KKTC'de gerçekleştirmeyi hedefledikleri genel sağlık sigortası uygulamasının bir örneği olması nedeniyle önemli olduğuna değinerek, "Uygulama bir anlamda bizim bütün kurumlarımızı test edecek ve onları önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız genel sağlık sigortasına hazırlayacak. Türkiye vatandaşları Karpaz'dan Lefke'ye kadar tüm sağlık merkezlerinde ve hastanelerinde sağlık hizmeti alabilecekler" diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...