Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2019 10:05 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Siyanür Nedir? Siyanür Nerelerde Bulunur? SİYANÜR hangi alanlarda kullanılır?

Siyanür Nedir? Siyanür En Sık Nerelerde Bulunur? Günümüzde çok fazla merak uyandıran siyanür hakkında araştırmalar yapıyoruz? Siyanür zehirlenmeleri, siyanür zararları, nerelerde bulunur, siyanür zehirlenmeleri vs. Peki bu siyanür nerelerde bulunur? Siyanür kısaca nedir? Siyanür ne işe yarar? Siyanürün kullanım alanlar nereler? İşte tüm merak edilen soruların cevapları haberimizde...

Siyanür Nedir? Siyanür Nerelerde Bulunur? SİYANÜR hangi alanlarda kullanılır?
siyanür,siyanür nedir,siyanür nerelerde bulunur,siyanür maddesi,siyanür hangi alanlarda kullanılır,siyanür ne,

Siyanür nedir? Siyanür Nerelerde Bulunur? Günümüzde çok fazla merak uyandıran siyanür hakkında araştırmalar yapıyoruz? Siyanür zehirlenmeleri, siyanür zararları, nerelerde bulunur, nasıl temin edilir, siyanür zehirlenmeleri vs. Peki bu siyanür nerelerde bulunur? Siyanür kısaca nedir? Siyanür ne işe yarar? Siyanürün kullanım alanlar nereler?  İşte tüm merak edilen soruların cevapları haberimizde...

SİYANÜR HANGİ ALANLARDA KULLANILIR?

Endüstride ise genellikle taşıma ve saklama güvenliği sebebiyle tuzları sodyum siyanür ve trityum siyanür demir çelik endüstrisi ve maden sanayi gibi çok çeşitli sanayi kollarında kullanılmakla beraber gaz formu hiydrosiyanik asit de 'HCN' akrilik fiber, plastik üretimi ve sentetik kauçuk uygulamalarında sıklık ile kullanılmaktadır.

SİYANÜR NERELERDE BULUNUR?

Organik ve inorganik çeşitleri bulunmakta yahut endüstriyel prosesler ile üretilmekte ve kullanılmaktadır. Organik bileşikleri nitril grubu altında isimlendirilir ve çoğu zehirli olmaktan uzaktır.

Siyanürü doğal olarak üreten birçok bitki, bakteri ve böcek vardır. Kiraz, badem, kayısı, şeftali, erik, fasulye, patates, turp, lahana, şalgam, brokoli ve mısır siyanürlü bileşikleri doğal olarak üretmektedir. Endüstride ise genellikle taşıma ve saklama güvenliği sebebiyle tuzları sodyum siyanür ve trityum siyanür demir çelik endüstrisi ve maden sanayi gibi çok çeşitli sanayi kollarında kullanılmakla beraber gaz formu hiydrosiyanik asit de 'HCN' akrilik fiber , plastik üretimi ve sentetik kauçuk uygulamalarında sıklık ile kullanılmaktadır. Hidrosiyanik asit 28 santigrat derecede kaynama noktasına ulaşır ve acı badem kokusuna sahiptir.

Bilimsel adı Cathariostachys madagascariensis olan Madagaskar Bambusu, ot yiyen hayvanları caydırmak amacıyla siyanür üretir. Bu bambu türü ile beslenen altın bambu lemuru, bitkinin ürettiği siyanüre karşı yüksek toleranslı olacak şekilde evrilmiştir. Kaynak: Siyanür nedir? Nerelerde kullanılır? Siyanür etkisi nedir? 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...