Tgrt Haber
10 Eylül 2016 16:54 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Skandal ortaya çıktı, 5 bin çalışanı işten çıkardı!

Wells Fargo çalışanlarının satış rakamlarını yüksek göstermek için 5 yıl içinde 2 milyon sahte hesap ve kredi kartı numarası oluşturduğu ortaya çıktı. banka yönetimi olaya karıştığı düşünülen 5 binden fazla çalışanı işten çıkardı.

Skandal ortaya çıktı, 5 bin çalışanı işten çıkardı!
Wells Fargo çalışanları, işten çıkarma,

Dünyanın en büyük bankalarından Wells Fargo çalışanlarının satış rakamlarını yüksek göstermek için 5 yıl içinde 2 milyon sahte hesap ve kredi kartı numarası oluşturduğu ortaya çıktı. New York Times'ın haberine göre, ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB) yetkilileri sahtecilik nedeniyle bankayı 185 milyon dolar cezaya çarptırırken, banka yönetimi olaya karıştığı düşünülen 5 binden fazla çalışanı işten çıkardı. 

Bankanın 2.6 milyon doları bulan işlem ücretlerini geri ödeyeceği kaydedildi. Los Angeles Bölge Savcısı Mike Feuer, Wells Fargo’nun davranışının şok edici ve güven sarsıcı olduğunu söyledi. Feuer, “müşteriler bankalarına güvenebilmeli” dedi.

Soruşturmaya rağmen, Wells Fargo’nun çalışanları için hala yüksek satış hedefleri bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...