Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Şubat 2018 20:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Son dakika! 27 Şubat Okulların Tatil olduğu iller? Edirne ve Kırklareli'de Okullar Tatil Mi?

Tatil haberleri peş peşe geliyor. Edirne'de şiddetli kar yağışı etkili oluyor. Bir anda bastıran ve yaklaşık 20-25 dakika içerisinde kenti beyaza bürüyen kar, vatandaşları ve sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Milyonlarca vatandaş Edirne'de okullar tatil mi sorusunun cevabını arıyor. Peki Edirne'de yarın okullar tatil mi? İşte detaylar...

Son dakika! 27 Şubat Okulların Tatil olduğu iller? Edirne ve Kırklareli'de Okullar Tatil Mi?
edirne,edirne&tt2;de okullar tatil mi,27 şubat tatil olan iller

Tatil haberleri peş peşe geliyor. Edirne'de beklenen kar erken geldi. Meteoroloji yetkililerinin Çarşamba gününü işaret ettiği şiddetli kar bir anda kenti etkisi altına aldı. Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kentte aniden bastıran kar yağışı sonrası her yer beyaz örtü ile kaplandı.

EDİRNE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne'de ilk-orta-lise dereceli okullarda yarın için eğitim-öğretime 1 günlük ara verildi.

Trafik ekipleri sürücüleri uyarıyor

Edirne'de akşam saatlerinde etkisini gösteren şiddetli kar yağışı, vatandaşları ve sürücüleri olumsuz etkiledi. Bir yandan kar yağışının sevincini yaşayan öğrenciler kar topu oynarken, diğer yandan da sürücüler trafikte zorlukla ilerlemeye çalıştı.

Okullar tatil olacak mı?

Kenti etkisi altına alan kar yağışı sonrası Edirne Belediyesi ve Karayolları ekipleri ile İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri alarm durumuna geçti. İl genelinde yolların kapanmaması için hazır bekleyen iş makineleri ve kar küreme araçları teyakkuz durumunda. Öte yandan, Bulgaristan'a ve Yunanistan'a açılan Kapıkule ve diğer kara sınır kapılarında ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmadığı belirtildi. Edirne Valiliği'nden edilinilen bilgiye göre, kar yağışının gece geç saatlere kadar devam etmesi halinde herhangi bir olumsuzluğu mahal verilmemesi için eğitim ve öğretimin tatil edilebilmesinin gündeme alınabileceği belirtildi. 

Son dakika! 27 Şubat Okulların Tatil olduğu iller? Edirne ve Kırklareli'de Okullar Tatil Mi?

BİTLİS’TE EĞİTİME ARA VERİLDİ
Bitlis’te dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında bir gün süreyle eğitime ara verildi. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Valilik açıklamasında “Olumsuz hava şartlar nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personeller bir gün süreyle izinli sayılacaktır” denildi.

VAN BAHÇESARAY’DA KAR TATİLİ

Van’ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.  Akşam saatlerinde belli aralıklarla başlayan kar yağışı etkisini artırınca okulların ise bir gün tatil edildiği belirtildi. 

KIRKLARELİ'NDE DE TATİL

Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın bir gün ara verildiği bildirildi.

Kofçaz Kaymakamı Ahmet Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın bir gün ara verildiğini söyledi.

Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak ise kaymakamlık tarafından olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle tatil kararının alındığını belirtti. 
Bölgede yarın ve çarşamba günü de kar yağışının devam etmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...