Tgrt Haber
10 Kasım 2016 14:19 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Son dakika: Mardin Derik'te terör saldırısı

Bir terör saldırısı haberi de Mardin'den geldi. Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce kaymakamlık binasına düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu Kaymakam Safitürk'ün de aralarında bulunduğu 3 kişi yaralandı.

Son dakika: Mardin Derik'te terör saldırısı
mardin,mardin patlama,mardin saldırı,derik,terör saldırısı,

Terör saldırına bir yenisi daha eklendi.Mardin'in Derik İlçesi'nde öğle saatlerinde Kaymakamlık binasında büyük bir patlama meydana geldi. Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile birlitte 3 kişi yaralandı.İlk belirlemelere göre terör örgütü PKK'nın 'canlı bomba' eylemi olan saldırı saat 12.10'da, Kaymakam Muhammet Safitürk'ün makam odası önünde meydana geldi. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıda, Derik Belediyesi'ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 koruma polisi ve orada bulunan 2 vatandaş yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe'deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.Güvenlik güçleri çevredeki tüm yolları kapatarak operasyon başlattı. İHA, olayı roketatarlı saldırı olarak duyurdu.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

 

 


Derik Kaymakamı Safitürk Diyarbakır'a sevk edildi

DERİK KAYMAKAM'I DİYARBAKIR SEVKEDİLDİ

Mardin'in Derik ilçesinde, PKK'lı teröristlerce  kaymakamlık binasına düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet  Fatih Safitürk, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildi. 

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda yaralanan  Safitürk'ün Kızıltepe'den Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği  belirtildi.

Açıklamada, ilk tetkik ve tedavinin ardından da gerekli görülmesi  halinde hazır bulundurulan uçak ambulans ile Kaymakam Safitürk'ün Ankara'ya  naklinin planlandığı kaydedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

Mardin Valiliği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda Kaymakam ile birlikte 3 kişi yaralanmıştır."

VALİ YAMAN KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ 

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Derik Kaymakamlığına PKK'lı  teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü  tedavi gördüğü Kızıltepe Devlet Hastanesinde ziyaret etti. Safitürk'ün durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi alan  Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derik Kaymakamlığına terör örgütü  tarafından saldırı gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Teröristlerin yakalanması  için çalışma başlatıldı. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...