Tgrt Haber
10 Ekim 2016 09:07 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları öğren - MEBBİS giriş atama sorgulama

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açıklanacak, MEB, sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını bugün açıklayacak. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgula, MEBBİS 2016 öğretmen girişi ile sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçlarını sorgulama yaparak çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. 20 bin öğretmen alımına ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ederken atama sonuçları 10 Ekim Pazartesi günü açıklanacak. İlk etapta 15 bin alım yapılacağı açıklanırken ilerleyen günlerde bu sayı 20 bine çıkartıldı.

Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları öğren - MEBBİS giriş atama sorgulama
sözleşmeli öğretmen, öğretmen atama sonuçları, Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları, Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları açıklandı mı, MEBBİS 2016 giriş sorgulama, sözleşmeli öğretmenlik sorgulama, Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ne zaman açık

MEB, sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını bugün açıklayacak. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları sorgula, MEBBİS 2016 öğretmen girişi ile sözleşmeli öğretmen başvuru sonuçlarını sorgulama yaparak çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen 15 bin kadro ile dershane ve etüt merkezine 5 bin kadro için yapılan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 29 Eylül'de açıklanmıştı. Sözleşmeli öğretmen adayları, 4-7 Ekim tarihleri arasında sözleşmeli öğretmenlik için tercihlerini yaptı. MEB, atama sonuçlarını ise bugün saat 17.00'da açıklanacağını bildirdi. Adaylar atama sonuçlarını, www.meb.gov.tr üzerinden kullanıcı bilgileri ile giriş yaparak sorgulayabilecek.Öte yandan sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptığı okulda kadroya atanacak. Öğretmenler, atandıkları yerde iki yıl daha çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek. 

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarının bugün saat 17.00'de açıklanacağı bildirildi. MEB tarafından ilan edilen 15 bin kadro ile dershane ve etüt merkezinde çalışan 5 bin kadro için yapılan sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları, 29 Eylül'de açıklanmıştı. Sözleşmeli öğretmen adayları, atama tercihlerini 7 Ekim'e kadar tamamlamıştı.

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞ İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

En çok kontenjan 4 bin 334 ile sınıf öğretmenliğine verildi. Onu 1.555 kontenjanla İngilizce ve 1.479 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip etti. Yeni eğitim dönemi için KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak olan 15 bin ‘sözleşmeli öğretmen’in atamaları ise 10 Ekim’de yapılacak. ‘Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik’e göre, sözlü sınavdan 100 üzerinden 60 puan alma şartı var. Sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptığı okulda kadroya atanacak. Atandıkları yerde iki yıl daha çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek. Atamalar 10 Ekim’de yapılacak.

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öncelikli adım MEBBİS'E mebbis.meb.gov.tr üzerinden giriş yapmaktır. Eğer şifreniz yoksa önce talep formu doldurmanız gerekir. Şifre ve kullanıcı adınız varsa MEBBİS modüllerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak Mebbis şifre ve kullanıcı adınız yoksa aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın çevrimiçi olarak internet üzerinden sunduğu hizmetlerin araştırma, geliştirme ve hizmete sunulması işlemleri MEBBİS'te MEBBİS Modüller üzerinden gerçekleştirilir

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR?

A

Adıyaman
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ardahan
Artvin

B

Bartın
Batman
Bayburt
Bingöl
Bitlis

Ç

Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada )
Çankırı 
Çorum

D

Diyarbakır

E

Elazığ
Erzincan 
Erzurum

G

Giresun
Gümüşhane

H

Hakkari

I

Iğdır

K

Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kırıkkale
Kırşehir
Kilis

M

Malatya
Mardin
Muş

N

Nevşehir
Niğde

O

Ordu
Osmaniye

R

Rize

S-Ş

Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa

T

Tokat
Trabzon
Tunceli

V

Van

Y

Yozgat

Z

Zonguldak

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER NE KADAR MAAŞ ALACAKLAR?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili detayları açıklarken, maaş konusuna hiç girmedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen maaşları konusunda bir çalışma yürüttüğü ifade edilirken, binlerce öğretmen adayı sözleşmeli öğretmen maaşını merak ediyor. Şöyle bir hesap yaptığımızda; sözleşmeli öğretmenlerin teşvik için doğudaki maaşlarının hatırı sayılır derecede iyi olması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu'd öğretmenlik yapanların, ek ders ücreti, nöbet ve kurs ücretleri ile birlikte 4 bin 5 bin TL arasında değişen rakamların olması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...