Tgrt Haber
13 Mart 2014 09:19 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Sultan Süleyman bu kez oğlu Beyazıt ile karşı karşıya kaldı

Muhteşem Yüzyıl'ın 127. bölümünde Sultan Süleyman bu kez oğlu Beyazıt ile karşı karşıya kaldı.

Sultan Süleyman bu kez oğlu Beyazıt ile karşı karşıya kaldı
Muhteşem Yüzyıl,sultan süleyman,beyazıt,sultan süleyman taht,taht namzeti,

Şehzade Beyazıt'a emir veren ve onu Edirne'ye göndererek isyancıların isyanını bastırmasını emreden Sultan Süleyman oğlunun emirlerine karşı geldiği ve isyancılara destek verdiği yolundaki söylentilere çok öfkelenir. Onu payi tahta çağırarak bu söylentilerin gerçek olup olmadığını sorar. Şehzade Beyazıt yalan ve iftira olduğunu söylesede babasıyla karşı karşıya gelmekten kurtulamaz.  Kendisine karşı duran Beyazıt'ın Şehzade Mustafa'nın izinden gittiğini yüzüne haykıran Sultan Süleyman gittiği yolun yol olmadığını bu yolun ölüme gittiğini öfkeyle yüzüne haykırır.  Ardından Şehzade Selim'i de huzuruna çağırarak her ikisinin önünde gönlündeki taht namzetini açıklar.  
İSYAN SIRASI BEYAZIT'TA
Sultan Süleyman 'Artık eminim. Benden sonra tahta çıkmasını istediğim şehzadem, Selim'dir. Bunu herkes böyle bilsin. Bilhassa sen' diyerek kararını gözlerinin içine bakarak Beyazıt'a bir ceza olarak açıklar. Cümle Osmanlı mülkünün veliahtı seçildiğini öğrenen Şehzade Selim büyük bir rahatlama yaşarken Şehzade Beyazıt için ise artık tek bir yol kalmıştır. Şehzade Beyazıt sadece Şehzade Selim'e değil Sultan Süleyman Han'a karşı da isyan edecektir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...