Tgrt Haber
11 Eylül 2016 17:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Suruç'ta kayyum gerginliği! Polis müdahale etti

Şanlıurfa'nın Suruç ilçe belediyesine İçişleri Bakanlığı'nca kayyum atanmasını protesto eden gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Suruç'ta kayyum gerginliği! Polis müdahale etti
suruç,kayyum,polis,müdahale,

Bugün İçişleri Bakanlığı'nca kayyum ataması yapılan 28 belediye arasında bulunan Suruç Belediyesi'ne, sabah erken saatlerde polisler geldi. Polislerin, belediye çevresinde önlem almasının ardından çağırılan Halil Akbaş'a, bakanlığın kararı tebliğ edildi. Suruç Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz göreve başladı.
DAĞILMAYAN KALABALIĞA MÜDAHALE
Belediyeye kayyum atandığı haberinin ardından yaklaşık 200 kişilik grup, Suruç Belediyesi önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı. Bölgede önlem alan polisler de kalabalığı dağılması konusunda megafon anonsu ile uyardı. Bir polis amiri, megafonla kalabalığa kayyum heyetinin ilçeye hizmet edeceğini ve eylemlerinin yasal yollarla yapılmasını, yasa dışı olarak toplanmaya son vermelerini aksi halde müdahale edeceklerini söyleyerek 5 dakikalık süre verdi. Verilen sürenin ardından dağılmayan ve yapılan yeni çağrılara da olumsuz yanıt veren kalabalığa polisler, zırhlı araçlardan biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.
Müdahalenin ardından kalabalık bölgeden ayrılırken, polislerin belediye çevresi ile ilçe genelindeki önlemi devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...