Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2016 14:33 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Takdir teşekkür hesaplama, Karne notu hesaplama - E Okul Takdir Teşekkür belgesi öğren

E-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) giriş yapmak için hemen tıkla. Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır, bilgiler burada. E Okul Takdir Teşekkür belgesi öğrenme işlemi kolaylıkla yapılıyor. İşte bilgiler: E Okul Takdir Teşekkür hesaplama, Takdir Teşekkür belgesi, karne notu hesaplama,Takdir Teşekkür aldım mı, Takdir belgesi, Teşekkür belgesi öğren burada.

Takdir teşekkür hesaplama, Karne notu hesaplama - E Okul Takdir Teşekkür belgesi öğren
E Okul Takdir Teşekkür hesaplama,Takdir Teşekkür belgesi,Takdir Teşekkür aldım mı,Takdir belgesi,Teşekkür belgesi,karne

E-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) giriş yapmak için hemen tıkla. Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır, bilgiler burada. E Okul Takdir Teşekkür belgesi öğrenme işlemi kolaylıkla yapılıyor. İşte bilgiler: E Okul Takdir Teşekkür hesaplama, Takdir Teşekkür belgesi, Takdir Teşekkür aldım mı, Takdir belgesi, karne notu hesaplama, Teşekkür belgesi öğren burada. Öğrenciler acısıyla, tatlısıyla bir dönemim daha sonuna daha geldi. 18 milyon öğrenci böylelikle 15 tatile de merhaba demiş oldu. 15 tatilde MEB'in uyarısıyla öğrencilere ödev verilmedi, fakat bu tatili öğrencilerin iyi değerlendirmesi gerekiyor. Takdir ve Teşekkür hesaplama bu yüzden öğrenciler için çok önemli. Bu sayede hangi derslere daha çok ağırlık vereceklerini belirleyecekler. Öğrenciler 15 tatil yaklaşırken yurdu etkisi altına alan kar yağışı sayesinde de bir çok kez tatil sevincini yaşadılar. Takdir ve Teşekkür hesaplama işlemini sizler için tüm ayrıntısıyla anlattık. İşte bilgiler...

22 Ocak 2016 Cuma günü Türkiye’nin dört bir yanında lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri tatile girecektir. Okulun son günü olan Cuma günü öğrenciler bir de karne alacaktır. Tüm yıl boyunca çalışıp, uğraşıp, didindikleri eğitim hayatlarının sonucunda tatile girmek için not durum çizelgesi görevi yapan bu karne öğrencilerin bir dönem içerisinde girmiş oldukları sınavlarda aldıkları puanların ortalamalarını yansıtır. Öğrenciler bu nedenle çok heyecanlı olurlar. Ancak artık öğrenciler e-okul sistemi sayesinde karne dağıtımından önce notlarını görebilmektedir. Çünkü karne denilen bu belge e-okul sistemine yansıyan notların ellere verilmiş halidir. Öğrenciler bu nedenle ister telefondan ister de bilgisayarlardan bu notları öğrenebilmektedirler. Bu esnada öğrencileri meraka sokan şey ise karnelerinin yanlarında her hangi bir belge alıp almadıklarıdır.

Öğrencilerin Cuma günü alacak oldukları karneler de ki notları onların sınavlarda almış oldukları puanların ortalamasıdır. Ancak öğrenciler bu karnenin yanında bir de başarı puanlarına göre bazı belgelerle ödüllendirilirler. Bu belgeler öğrencinin aldıkları puanların en genel ortalamasına göre öğrencilere verilir. Ve de bu belge e-okul sisteminde yer almaz. Bu nedenle asıl heyecan bu belgeyi acaba alabildim mi heyecanıdır. Öğrencilerin not ortalaması gördükleri ders saatleri ile çarpılıp bölünerek elde edilen sonuç takdir ya da teşekkür alıp alamayacaklarını gösterir. Her öğrenci tarafından merak edilen bu sorunun yanıtını ise öğrenciler internet sistemini kullanarak meraklarını giderebilirler. Çünkü son zamanlarda ortalama her öğrencinin sıklıkla kullanmış olduğu bir uygulama olan Takdir Teşekkür Hesaplama internet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Öğrenciler hangi belgeyi almayı hak kazanmışlarsa bu hesaplama sayfasına giriş yaparak birkaç işlemi gerçekleştirerek öğrenebilirler.

Bunun yanı sıra karne notunu öğrenmek için e-Okul sisteminden de faydalanabilirsiniz. Burada karne notunun yanı sıra veliler; Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi pek çok bilgiyi kolayca takip edebiliyor.

Öğrenciler internete erişim sağlayabildikleri her ortamda kolay bir şekilde bu sistemden yararlanabilirler. Dolayısıyla takdir mi yoksa teşekkür mü alabileceklerini hesaplayabilirler. Öncelikle bu işlemden yararlanmak için bazı ufak tefek aşamaları atlatmaları gerekir. Bunlardan ilki ise sayfaya giriş yapmaktır. Ardından karşılarına açılacak olan sayfada not ortalamalarını ve derslerin haftada kaç saat görüldüğünü işaretlemeleri gerekir. Sonrasında ise tek bir tuşa basarak dakikasında kolayca hangi belgeyi alacaklarını öğrenebilirler. Böylece son güne kadar meraklarını gidermiş olurlar.

Bakan Avcı: 'Bütün velilerin karneleri arşivimizde var'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasında bir okula atılan patlayıcı sonucu 5 öğrencinin yaralandığı saldırıyı vahşet olarak değerlendirdi. Velilere de çocuklarının aldığı kötü notlara karşı anlayışlı olmaları yönünde uyarıda bulunan Bakan Avcı, “Karneleriniz arşivimizde var” diyerek espri yaptı.

2015-2016 eğitim ve öğretim yarı yılının tamamlanmasıyla birlikte bugün yaklaşık 17 milyon öğrenci karne heyecanı yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da İstanbul'daki Güzelcehisar İlkokulu'nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Karne dağıtım törenine Bakan Avcı'nın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da katıldı. Öğrencilere karnelerini dağıtarak heyecanlarına ortak olan Bakan Avcı, bir öğrencinin karnesini inceleyerek, “Ali'nin karnesi çok çok güzel” dedi. Zeynep isimli bir öğrenci ise Bakan Avcı'ya çizdiği bir resmi hediye etti. Bakan Avcı, Vali Şahin ve Muammer Yıldız öğrencilere hediyelerini vererek onlarla fotoğraf çektirdi.

Karne dağıtım töreninin ardından Bakan Avcı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avcı, “Öğrencilere, öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Çok çalıştılar. Özellikle ilkokul ve anaokul öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Rana öğretmene teşekkür ederim. Her öğrenci için manilerle dolu karne hazırlamış. Çocuklarımız tatilde ödev yapmayacaklar. İstedikleri kitapları kendileri okuyacaklar. Bir zorunluluk ve ödev psikolojisi yapılmayacak. Sinemaya gidecekler, maça gidecekler, kartopu oynayacaklar. Yarıyıl tatilinde sağlık diliyorum” dedi.

Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasında bir okula atılan patlayıcı sonucu 5 öğrencinin yaralandığı saldırıyla ilgili Avcı, “Çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum. Bunun herhangi bir değerle, gerekçeyle gereklendirilebilecek bir olay değil. Bu tam bir vahşet. Pek çok okulumuza benzer saldırılar yapıldı. Bu terör örgütünün bugüne kadar gerçekleştirdiği eylemleri şiddetle kınıyoruz. Yılbaşında biz Milli Eğitim olarak bölgenin 15 ilinden il milli eğitim müdürlerimizi, ilçe milli eğitim müdürlerimizi Van'da topladık. Bölgedeki okullarımızın durumunu gözden geçirdik. Sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre ve Silopi'deki öğrencilerimiz, özellikle 8. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ya bulundukları illerde ya da komşu illerde misafir edilip eğitimden geçirilecek. Onlar bu tatilde biraz çalışacak. Takviye kursları veriyorlar. 8 ve 12. sınıflara öncelik veriyoruz. Bu tür pansiyonlu okullarda yoğun bir tempoyla çalışacaklar. Herkese geçmiş olsun ve nefretle kınıyorum” diye konuştu.

YGS başvurularının başlayacağı zaman terör olaylarının olduğu bölgelerde alınacak önlemlerle ilgili bir soruya Bakan Avcı, “ÖSYM Yönetim Kurulu toplanıyor. Sokağa çıkma yasağı olan yerleşim birimindeki öğrencilerimiz veya kamu görevlilerimiz onlar için özel bir düzenleme yapmak için bugün toplanıyorlar. Akşama ilan ederler alınacak önlemleri” diye cevap verdi.

Velilere de uyarıda bulunan Bakan Avcı, “Bu karneler bir değerlendirme yapıyor. Ama bu her şeyin sonu değil. Velilerden ikinci yarıyıla hazırlamalarını bekliyoruz. Bütün velilerin karneleri arşivimizde var. Çocuklarına yüklenen aileler olursa onların o karnelerini açıklarız. İşin şakası çocuklarımız dinlensinler” dedi.

 E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencilerin durumları ile ilgili pek çok konu hakkında bilgi alınması mümkündür.

- Öğrencilerin devamsızlık durumlarını sorgulamak,

- Öğrencilerin yazılı notlarını öğrenmek,

- Karne notlarını sorgulama

- Sınav tarihlerini öğrenme

- sınıf bilgilerini öğrenme

Bunlara benzer pek çok bilgiyi E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenmek mümkün.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilere çok büyük bir kolaylık sağlıyor. Veliler artık E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde notlara internet üzerinden ulaşabilecek.

E-Okul Nedir?

E-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi sayesinde öğrenebilecekleriniz

Duyurular: Okul yöneticileri ve öğretmenleri tarafından bilgilendirme adına yapılan tüm açıklamalar.

Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar,

Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar,

Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler,

Öğrenci T.C. Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. T.C. Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numarakullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir.

Takdir teşekkür hesaplama, Karne notu hesaplama - E Okul Takdir Teşekkür belgesi öğren

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...