Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2015 03:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Taksiciler Özgecan Aslan için eylem yaptı

Mersin’de feci şekilde katledilen Özgecan Aslan için yaklaşık 100 kadar taksici İstanbul, Vatan Caddesi’nde eylem yaptı.

Taksiciler Özgecan Aslan için eylem yaptı
Taksiciler Özgecan Aslan,Özgecan Aslan eylemi

Mersin’in Tarsus ilçesinde feci şekilde katledilen Özgecan Aslan için yaklaşık 100 kadar taksici saat 00.00 sıralarında Fatih, Vatan Caddesi’nde araçlarından inerek eylem yaptı. Araçlarını yolun kenarına park ederek cadde üzerinde toplanan taksiciler, araçlarına Özgecan Aslan’ın posterlerini asarak Aslan’ın katillerini kınadıklarını belirttiler.

Taksiciler adına basın açıklaması yapan Beyoğlu Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Resul Sivri,” Bundan tam 13 gün önce 11 Şubat 2015 Çarşamba günü daha 19 yaşında gencecik bir evladımız Özgecan Aslan’ın vahşice katledildiğini biliyoruz. Tüyler ürperten bu vahşet karşısında tüm halkımız gibi bizlerde büyük üzüntü duyduk. Ancak bizim üzüntümüz biraz daha farklıydı. Biraz daha utanç doluydu. Cinayeti işlediğini itiraf eden şahıs ve cinayete yardım eden babası minibüs şoförlüğü yapmaktadır. Bu canilerle aynı meslekten olarak anıldığımız için utanç duyuyor, gencecik bir hayatını söndürüldüğünü, bir eve ateş düştüğü için lanetliyoruz. Hem bu hayatta hem de ahirette cezaların en büyüğünü çekmesini istiyoruz. Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz. Biz taksici esnafı olarak, şoför esnafı olarak ekmeğimizi bu meslekten çıkartıyoruz. Bizim aracımıza binen her müşteri bizim namusumuzdur, bizim şerefimizdir, bizim onurumuzdur. Bu tür olaylara her kim karışırsa, her kim bu olayların içerisinde bulunursa biz taksici camiası olarak bunların karşısındayız. Herkes ailesini namusu gibi şoför esnafına teslim ettiğinden biz o namusun bekçisi olacağız. Biz İstanbul taksiciler esnafı olarak bu olayları lanetliyor ve bu olayların tekrarlanmaması için herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz.” dedi.
Aralarında kadın olarak taksicilik yapan Zehra Oğuz,” aile için çok acı bir olay, gerçekten çok acı. Kendimi o ailenin yerine koyamıyorum.” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından dualar okuyan taksiciler, araçlarına binip korna çalarak tepkilerini dile getirdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...