Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Nisan 2016 12:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

TEOG puan hesaplama, TEOG soruları cevapları, TEOG'da kaç net kaç puan - TEOG cevapları

TEOG puan hesaplama, TEOG soruları, TEOG'da kaç net kaç puan, TEOG sınavları yapıldı. Öğrenciler soruları ve cevapları öğrendikten sonra TEOG puan hesaplama sistemi ile alacakları puanı hesaplama yarışına girdi. TEOG cevapları, TEOG puan hesaplama 2016 2. dönem soruları üzerinden örnek tabloyu sizler için derledik.

TEOG puan hesaplama, TEOG soruları cevapları, TEOG'da kaç net kaç puan - TEOG cevapları
Teog,Teog sınavı,teog soruları,Teog puan hesaplama,teog soruları cevapları,teog puanı,teog cevapları

TEOG puan hesaplama, TEOG soruları, TEOG cevapları, TEOG'da kaç net kaç puan? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları (TEOG) soruları cevapları haberimizde. Sınava giren öğrenciler TEOG puan hesaplama işlemlerine haberimiz üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan TEOG sınavı puan hesaplama, soruların cevapları ve diğer tüm detaylar haberimizde. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları (TEOG) soruları cevapları haberimizde. Sınava giren öğrenciler TEOG puan hesaplama işlemlerine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan TEOG sınavı puan hesaplama, soruların cevapları ve diğer tüm detaylar haberimizde. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına sayılı günler kala öğrenciler “Cuma günü tatil olacak mı?" sorusunu gündeme getirdi. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan'da yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8'inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek.

TEOG puan hesaplama işlemleri için bağlantıya gidiniz: https://teog-puan.hesaplama.net/
AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?
Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.
YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIR?
Öğrencilerin 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.
Erzurum'da TEOG Tedbirleri
Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nce 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavları önceli il genelinde bir dizi tedbir alındı.
Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2015-2016 Eğitim öğretim yılı 8.sınıflar 2. Dönem ortak sınavlarının 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde saat: 09.00 - 10.10 ve 11.20'de olmak üzere üç oturum halinde Erzurum Merkez İlçe Okullarında yapılacağı belirtilerek, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen sınav öncesi alınacak güvenlik önlemleri yanı sıra adayların her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sınava girmelerinin de son derece önemli olduğu, sınav uygulanması esnasında, sınav binaları çevresinde meydana gelen aşırı gürültünün bazı adayların dikkatini dağıttığı ve başarısız olma endişesi ile heyecanlanmalarına sebep olduğu, bu durumdan etkilenen adaylarda ve ailelerinde çok büyük üzüntülere neden olduğu ÖSYM tarafından önemle vurgulanmaktadır. Bu nedenle sınav esnasında sınav binaları çevresinde, güzergâhlarında düğün konvoyu, inşaat çalışmaları, Pazar yerleri vb. gibi gürültü oluşumunun yapılmamasını; Ayrıca; bluetooth kulaklık, kamera özellikli kulaklık, kalemler ile cep telefonu, tüketim maddeleri, çanta, kalem, silgi, küpe, kolye, broş vb. takı, metal para, metal içerikli aksesuarlar (şeffaf ambalaj içerisindeki su ve alyans hariç) ve eşyalarla kopya çekmeye elverişli cihazların girişine kesinlikle müsaade edilmeyecektir." denildi.
Terör mağduru öğrenciler TEOG sınavına hazır
PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan Şırnaklı öğrenciler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde hazırlandı. Terör saldırıları nedeniyle Şırnak merkezdeki evlerini aileleriyle terk edip Uludere'ye gelen ve Şenoba beldesindeki Orgeneral Edip Başer Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitimine devam eden 8'inci sınıf öğrencisi 132 çocuk, yaşadıkları zorluklara rağmen 27-28 Nisan'da yapılacak TEOG sınavına en iyi şekilde hazırlanmak için büyük çaba sarf etti.
Sınava gönüllü öğretmenlerin de verdiği derslerle hazırlanan öğrencilerin hedefi iyi derece elde ederek, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen moral bulmak. Şırnak merkezde Kurtuluş Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Canan Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle evlerini terk ederek Şenoba beldesindeki okula geldiklerini, telafi eğitimini en iyi şekilde almaya çalıştıklarını söyledi.
Okulda çok iyi bir ortam bulduklarını anlatan Yiğit, öğretmenlerin kendileriyle ilgilendiğini, sınava en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını belirtti. Yiğit, "Geldiğimizden beri yaptığımız testlerde doğru yaptığımız soru sayısında artış oldu. İlk haftalar adaptasyon sorunu yaşadık. Hem evimizden, hem okul arkadaşlarımızdan uzak olmamız kolay olmadı ama şimdi alıştık. TEOG sınavına hazırız." dedi. Şırnak'taki terör olaylarının sevdiklerinden uzak kalmalarına yol açtığını söyleyen Kader Yetkin de derslerden geri kalmamak için beldeye geldiğini, ilk haftalar okulda zorluk çektiğini anlattı.
Eksik olduğu derslerde eğitim aldığını dile getiren Yetkin, şöyle devam etti:
"Terör bizi sevdiklerimizden ayırdı ama biz TEOG sınavında başarılı olmak istiyoruz. Güzel bir lisede okumak istiyorum. Deneme sınavlarımız çok güzel geçti. İlk başta eksik kaldığımız dersleri gördük, daha sonra deneme sınavlarına girdik. Şırnak'ı, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok özledim. Bir an önce terör olaylarının bitmesini, tekrar okuluma gitmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda gideriz."
- Çocuklara gönüllü ders verdi
Şırnak merkezdeki Ömer Keçecigil Ortaokulunun müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni Muhammed Sıddık Bal ise terör yüzünden evinden ve okulundan ayrılmak zorunda kalan ve sınava hazırlanan öğrencilere matematik dersi vermek için gönüllü olarak beldeye geldiğini dile getirdi. Öğrencilerde terör olaylarının etkisi nedeniyle ilk haftalarda motivasyon düşüklüğü ve uyum sorunu yaşandığını kaydeden Bal, 3 haftalık telafi eğitiminden sonra öğrencilerin eğitim seviyelerini dengelediklerini ifade etti.
Terör nedeniyle telafi eğitimi için 132 öğrenciye ders verdiğini aktaran Muhammed Sıddık Bal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"TEOG sınavına hazırlanan öğrenciler için gönüllü matematik dersi verdim. Sokağa çıkma yasağının ardından geçen 40 günlük süreçte öğrencilerimizde yüzde 40'lık bir başarı artışı oldu. Öğrencilerimiz ilk hafta dışında çok gayret gösterdiler. Kısa sürede toparlandılar. Çok umutluyuz. Sınavda başarı beklediğimiz öğrencilerimiz var. Öğrenciler şu an sınavı sabırsızlıkla bekliyorlar. Terör olaylarından öğrenciler çok etkilendi. İlk günlerde 50 net bırakan öğrencinin 40 günde aldığı eğitimle net sayısı 70'e çıktı. Sınavda, 100 net yapacak en az 30 öğrencimiz var."
- Öğrencilere gerekli özen gösterildi
Uludere Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Erek de Şırnak merkezden gelen öğrencilere gerekli özenin gösterildiğini kaydederek, bunun sınavda başarı olarak geri geleceğine inandıklarını belirtti. Terör nedeniyle okullarından ayrılmak zorunda kalan öğrencilerle sınavda büyük bir başarı hedeflediklerini dile getiren Erek, "Öğrencilerimiz sınavda gösterecekleri başarıyla bizleri, ailelerini, bölgeyi ve ilçemizi sevindirecekler. Yarınların doktorları, avukatları, öğretmenleri olarak illerinde bu halka hizmet verecekler." diye konuştu.
TEOG Nedir?
TEOG, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olarak belirlenen yeni modelde tek Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine öğrenciler 8. sınıfın her iki döneminde de 6 dersten birer kez olmak üzere yılda 12 sınava girmektedirler.
Ortak Sınav Nedir?
Ortaokulların 8 inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce her dönem merkezi sistemle yapılan ortak sınavlardır.
TEOG Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?
Öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılırak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır.
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) Nedir?
Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanacaktır.
2016 TEOG Sınavları Ne Zaman Yapılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı`nın belirlediği sınav takvimine göre, 1. dönem TEOG ortak sınavları 25 ve 26 Kasım 2015, TEOG mazeret sınavları ise 12 ve 13 Aralık 2015'te yapıldı. 2. dönem TEOG ortak sınavları ise 27 ve 28 Nisan 2016, 2. dönem TEOG mazeret sınavları da 14 ve 15 Mayıs 2016'da gerçekleştirilecek.
TEOG MARATONU SONA ERDİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...