Tgrt Haber
20 Haziran 2016 15:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Terör mağdurlarına iftarda sıcak aş dağıtılıyor

Batman'da 'Niyetli misin yardım etmeye?' sloganı ile ramazan boyunca her gün iftarda 250 terör mağduruna sıcak aş dağıtılıyor.

Terör mağdurlarına iftarda sıcak aş dağıtılıyor
terör mağdurları,

Batman'da "Niyetli misin yardım etmeye?" sloganı ile ramazan boyunca her gün iftarda 250 terör mağduruna sıcak aş dağıtılıyor.
Batman İHH İnsani Yardım Derneği, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu ve Sadakataşı Derneği, Mardin'in Nusaybin, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek Batman'a yerleşen ailelere ramazanda da yardım elini uzattı.
"Niyetli misin yardım etmeye?" sloganı ile yola çıkan sivil toplum kuruluşlarınca Batman'da yaşamını sürdüren terör mağduru aileler tespit edildi.
Bu kapsamda ramazan boyunca hazırlanan 4 çeşit yemek, iftardan önce 250 terör mağduruna ulaştırılıyor.
500 yetim çocuğa da içerisinde bayramlık 'yetim paketi dağıtılacak
Batman İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Şansi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan terör olaylarından etkilenen ailelere yönelik başlattıkları çalışma kapsamında her gün yemek dağıtımı yaptıklarını söyledi.

"Sıcak yemek götürdüğümüz terör mağdurları bize, 'Sizin gönüllünüz olmak istiyoruz' diyorlar" ifadesini kullanan Şansi, hayırseverlerin desteğiyle yardımları artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Şansi, her gün iftarda 4 çeşit yemek hizmeti sunmanın yanı sıra ihtiyaç sahibi bin aileye de kuru gıda yardımı yaptıklarına, dernek himayesindeki 500 yetim çocuğa da içerisinde bayramlık hediyeler olan 'yetim paketi' dağıtacaklarına işaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...