Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2015 14:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Terör örgütünün sözde liderlerinin telsiz konuşmaları! Kaçış planları

Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan’ın PKK’lı teröristlere 'Yanınızdayım' derken aslında ZAP kampından konuştuğu ve her an kaçmak için gerekli hazırlığının yapıldığı iddia edildi.

Terör örgütünün sözde liderlerinin telsiz konuşmaları! Kaçış planları
terör örgütü, karayılan, pkk,

Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan’ın PKK’lı teröristlere "Yanınızdayım" derken aslında ZAP kampından konuştuğu ve her an kaçmak için gerekli hazırlığının yapıldığı iddia edildi. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan İkiyaka Dağları’ndaki PKK inlerinde bulunan teröristler etkisiz hale getirildi.
Güvenlik güçleri, Dağlıca’ya çok yakın olan 3500 rakımlı bölgede, zaman zaman görülen kar yağışı ve ağır hava şartlarına rağmen operasyonlara hız kesmeden devam ediyor. Doski Vadisi olarak bilinen İkiyaka Dağları’ndaki 9 stratejik nokta güvenlik kuvvetlerince ele geçirilerek teröristlerden temizlendi.
Bu arada, Dağlıca’daki son 4 şehidin bu operasyonlarda verildiğini kaydeden kaynaklar, "PKK için İkiyaka Dağları’nın bir mezarlık" olduğunu belirtti.
KARAYILAN’DAN İKİYAKA DAĞLARI’NDAKİ TERÖRİSTLERE: "CANINIZA KIYMAYI GÖZA ALIN" 
Diğer taraftan telsiz konuşmalarında terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan’ın talimat yağdırdığı tespit edildi. Bölgenin düşeceğini anlayan Karayılan’ın alelacele ZAP bölgesine gelerek bölgedeki son terörist kalıntılarına telsizden, "Güvenlik güçleriyle temastan kaçının, mümkünse uzaktan ateşle temas kurun veya olmadı canınıza kıymayı da göze alın ve el bombalarıyla üzerlerine gidin" dedi.
Karayılan’ın telsiz mesajında şu ifadeler yer aldı:
"Asker çok kararlı, son verdikleri kayıplar da askeri yıldırmadı, geri adım attırmadı, sürekli saldırmaya devam ediyorlar. Bu askere karşı benzer yöntemler uygulamayın, sürekli yöntem değiştirin, daha küçük gruplara bölünün, zaman kazanın. Aksi takdirde bizim için en önemli stratejik bölgeyi terk etmek zorunda kalacağız, bu Türkiye’deki sonumuz olur, direnin, kayıpları göze alın ve gerekirse ölün. Bulunduğunuz tepelerde varlık göstermeye devam edin, askerin moralini bozun, iki kişi de kalsa tepeyi terk etmeyin. En son yapacağınız şey, el bombalarıyla yakınlarına kadar girmek ve saldırmak. Bu dağlardaki çatışmalar sadece bu bölgeyi değil tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor, o nedenle buradayım, yanınızdayım, ölümü göze alarak geldim. Burada başarı sağlarsanız yurt içinde direnenlere de büyük moral verirsiniz yoksa bu mücadelemiz sonlanır, bunun öz bilincine varın ve dayanın, direnin."
Karayılan’ın PKK’lı teröristlere "Yanınızdayım" derken aslında ZAP kampından konuştuğu ve her an kaçmak için bütün sistemin kendisi için hazır beklediği öğrenildi. Bölgedeki sözde lider kadrosunun tamamının İkiyaka Dağları’nın en geri bölgesindeki Göller Mevkii’ne kaçtığı tespit edildi.

PKK’NIN DOSKİ VADİSİ’NDEKİ ANA KARARGAHINA OPERASYON
Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, PKK’lı teröristlerin Kuzey Irak’a geçiş güzergahı olan 30 kilometre uzunluğundaki Doski Vadisi’ne operasyon düzenlendi. İkiyaka Göllerbaşı Tepesi bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından ana karargah olarak kullanıldığı değerlendirilen, sekiz gözlü bir mağaraya girildiği, yerleri halıfleks kaplı mağaranın, kadın ve erkek hücreleri halinde kullanıldığı görüldü.
Güvenlik kuvvetlerince açılan ateşlerde mağarada meydana gelen yangın bazı bölümleri tahrip etse de birçok malzeme olduğu gibi ele geçirildi. Mağara ve yakın çevresinde yapılan aramada, 1 Doçka makineli tüfek, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Biksi makineli tüfek, 8 el bombası (3 savunma tipi, 5 adet Rus tipi), 332 adet Doçka makineli tüfek fişeği, 144 adet bixi makineli tüfek fişeği, 125 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 YAESU telsiz, 1 çuval lamba, 3 adet UPS, 1 adet güneş paneli, 1 adet dürbün, 5 adet pil bloğu, 8 adet şarjör, 1 adet küçük tüplü ısıtıcı, mutfak malzemeleri (5 büyük, 20 küçük tüp, 1 fırın, 3 ocak), 4 adet LCD televizyon (1 salon tipi büyük, 3 orta boy LCD), muhtelif cins ve miktarda erzak (15 çuval patates, 18 çuval pirinç, 15 çuval soğan, 16 çuval şeker, 44 çuval un, 400 kg salça, 9 çuval çay, 45 kg tahin, 100 kg pekmez, 50 kg bezelye, 75 kg reçel, 75 kg zeytin, 50 kg tulum peyniri, 60 kg kuru kayısı, 3 çuval çekirdek) ve ayrıca örgütsel doküman ele geçirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...