Tgrt Haber
29 Temmuz 2015 09:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Teröre ağır darbe! İşte bombalanan PKK'nın kamplarının son hali

Türk savaş uçaklarının 3 gün süren hava operasyonları sonucunda PKK’nın Kuzey Irak’ta bulunan kamplarındaki barınak ve depolar tahrip edildi

Teröre ağır darbe! İşte bombalanan PKK'nın kamplarının son hali
kandil, hava operasyonu, pkk kampları, bombalama,

Kuzey Irak topraklarında, Türkiye sınır hattına yakın bögelerde bulunan ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan PKK kamplarının Milliyet görüntüledi. Türk jetlerinin Haftanin, Zap, Gare, Metina, Abaşin, Basyan ve Harkuk bölgelerine yaptığı hava operasyonlarının 300 kilometrekarelik bir alanda etkili olduğu görülüyor. 
DEPREM ETKİSİ OLUŞTURDU
En fazla hasara uğrayan Metina Kampı’ndaki kamufle edilmiş barınak ve mühimmat depolarının da imha edildiği saptandı. Deprem etkisi oluşturdu Bombalanan bölgelerin yakın köylerde yaşayanlar hava operasyonlarının kamplarda adeta deprem etkisi oluşturduğunu söylediler. Bazı kamp alanlarının merkezlerinde atılan güdümlü bombaların derin ve geniş çukurlar açtığı görüldü.
KDP destek oluyor PKK kamplarına yakın bölgelerde bulunan Ekmal, Dergele ve Sergele köyleri sakinleri, PKK’lıların Çanak antenlerle yayınları izlediklerini, hava saldırılarını öğrenip önlem almaya çalıştıklarını belirterek, “Bölgede Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani’nin liderliğindeki KDP Türkiye’ye destek oluyor” iddiasında bulundular. Köylüler, hava operasyonlarının yoğunlaştığı günlerde daha uzak bölgelerdeki akrabalarının yanına taşındıklarını dile getirdiler.
Türk Hava Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki PKK unsurlarına yönelik hava operasyonlarında Metina kampı ve çevresi de hedef alındı. Barınakları imha eden bombalar yaklaşık 10 metre derinliğinde çukurlar açtı.(Haber7)
Teröre ağır darbe! İşte bombalanan PKK'nın kamplarının son hali
Teröre ağır darbe! İşte bombalanan PKK'nın kamplarının son hali
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...