Tgrt Haber
19 Ekim 2015 16:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Terörist saldırılar, yılın doktorunu da istifa ettirdi

Son 2 ayda Siirt ve ilçelerinde sağlık çalışanlarına yönelik terörist saldırılardan endişe duyan 20 uzman hekim görevini bıraktı. İstifa edenler arasında Sağlık Bakanlığınca yılın doktoru seçilen çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod Kumar Şah da yer alıyor.

Terörist saldırılar, yılın doktorunu da istifa ettirdi
terör, pkk, doktor, sağlık bakanlığı, Nepal uyruklu, Binod Kumar Şah,

Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fikret Can, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, son 2 ayda  20 uzman doktorun istifa ettiğini  söyledi. Bu hekimlerin istifasının sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini  belirten Can, terör olaylarının yoğunlaşması nedeniyle sağlık personelinin  bölgede görev yapmak istediğini ifade etti. 
Pervari ilçesindeki 4 uzman doktordan 3'ünün istifa ettiğini  vurgulayan Can, ''Bunlardan biri çocuk hastalıkları uzmanı Nepal uyruklu Binod  Kumar Şah'tı. Sağlık Bakanlığı tarafından kendisine yılın hekimi ödülü  verilmişti. Bir yıl daha Pervari'de kalmayı planlıyordu ama bu olaylardan sonra  çok tedirgin olmaya başlamıştı ve istifa etti'' dedi. 
İstifa eden sağlık çalışanları dolayısıyla vatandaşa iyi hizmet verme  konusunda sıkıntı yaşadıklarını aktaran Can, "Biz huzur istiyoruz, huzurlu ve iyi  bir ortamda hizmet vermek istiyoruz. Hekimlerimizin ve bütün sağlık  çalışanlarımızın istediği budur. Bunun sağlanması için de hükumet var gücüyle  çalışıyor" dedi. 
 
''PKK, Kürt halkına zarar veriyor'' 
 
Pervari'li Mehmet Özcan, ilçeye atanan sağlık çalışanlarının terör  olayları nedeniyle görevinden istifa ettiğini belirterek, bu durum dolayısıyla  ilçe halkının mağdur olduğunu söyledi. 
 
Terörün bölge halkına çok zarar verdiğini vurgulayan Özcan,  ''Hastaneye geldik ama doktor bulamadık. Yeni atanan bir aile hekimi uzmanı var  ama çocuklarımıza bakacak uzman doktor yok. Yaşanan terör olayları nedeniyle  istifa etmiş'' diye konuştu. 
 
 Abdullah Değer ise devletin, ilçelere bile uzman hekim gönderdiğini  vurgulayarak, şöyle konuştu. 
 
 'İlçemizde görev yapan Nepal uyruklu doktor Binod Kumar Şah, zor  koşullarda görev yaptığı için Sağlık Bakanlığı tarafından 2014'te yılın doktoru  seçilmişti. Doktorumuz herkes tarafından seviliyordu. İlçemizde herhangi bir  sıkıntı olmadığı halde bölgede yaşanan olaylar yüzünden gitti. Doktorların  istifası, terör örgütü PKK'nın Kürt halkına ne kadar zarar verdiğini gösteriyor.  Türkiye'nin en ücra köşesindeki ilçelere gelip zor şartlar altında çalışmaya razı  olan doktorlar, PKK yüzünden istifa ediyor." 
 
Pervari'ye gönüllü olarak gelmişti 
 
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini tamamladıktan sonra  uzmanlığını da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yapan  Nepalli doktor Şah, gönüllü olarak geldiği Siirt'in Pervari ilçesinde göreve  başlamıştı. 
 
 Uzman çocuk doktorunun bulunmadığı ilçede göreve yapan Şah, sayesinde  vatandaşlar çocuklarını tedavi için çevre illerdeki hastanelere götürmekten  kurtulmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...