Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ekim 2016 09:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

Türkiye Cumhuriyeti 93 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurtta, KKTC'de ve yurt dışındaki temsilciliklerde törenlerle kutlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti 93 yaşında
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk, karabük, izmir,

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanında kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve geliştirildiği, milli iradenin temsil edildiği Birinci Meclis ve TBMM olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet erkanının kutlamalarını kabul edecek. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve geliştirildiği, milli iradenin temsil edildiği Birinci Meclis ve TBMM olacak.

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü etkinlikleri için düzenlenecek geçit töreni TBMM ile Birinci Meclis arasında yapılacak. Birinci Meclis'in önünde, Mehteran Birliği, 16 Türk Devletinin bayraklarının da yer alacağı alanda konser verirken, asker, polis, gazi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan gruplar TBMM'den Birinci Meclise yürüyecek.

Geçit törenine, Çanakkale, Kurtuluş, Kore ve Kıbrıs savaşlarını temsilen 120 askerin oluşturduğu tarihi bölük ve 210 kişilik tarihi Osmanlı Birliği'nin yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının himayesindeki yabancı öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarıyla renk katacak. 

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek fener alayı da renkli gösterilere sahne olacak. 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da yapılan darbe darbe girişimine karşı mücadele esnasında şehit olanların yakınları ile gaziler ve gazi yakınları da hem geçit töreninde hem de fener alayında yer alacak. 

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na 2 bin kişi davet edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanılığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verecek. Resepsiyona siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, sanatçılar, milli sporcular, akademisyenler ile askeri ve sivil protokolden 2 bin kişi davet edildi.

Karabük'te Cumhuriyet Yürüyüşü'ne Bin kişi katıldı

Karabük’te, 29 Ekim cumhuriyet bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşüne bin kişi katıldı. Yaklaşık bin kişinin belediye bandosu eşliğinde yürüyüşü Atatürk Anıt’ında son buldu. 

29 Ekim kutlamaları'nda İzmir uyarısı

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, ABD Büyükelçiliği'nin, vatandaşlarına yönelik İzmir'deki 29 Ekim kutmaları için terör uyarısında bulunduğu yönündeki iddialar konusunda açıklama yaptı. İzmir'de herhangi bir problem bulunmadığını ve gereken tedbirlerin alındığını söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Google nasıl hazırlandı?

Arama motoru Google, Türkiye ana sayfasına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı hatırlatan bir Doodle yerleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti 93 yaşında

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...