Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2015 18:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

Türkiye'de saat kaç saatler ne zaman geri alınacak Saat kaç? Hangi tarihte detaylar burda

Türkiye'de saat kaç saatler ne zaman geri alınacak? Kış saati uygulaması bu sene kafaları karıştırdı. Herkesin merak ettiği soru ise saat şu anda kaç ve saatler ne zaman, hangi tarihte geri alınacak gibi sorular oluyor. Saatlerden dolayı telefon ve bilgisayarlar ortalığı karıştırdı. İşte saatlerin ne zaman geri alınacağı ve saat şu anda kaç detayları.

Türkiye'de saat kaç saatler ne zaman geri alınacak Saat kaç?  Hangi tarihte detaylar burda
saat, kış saati uygulaması, telefon saati, yaz saati uygulaması, iPhone,Android,Microsoft,Bakanlar Kurulu,

Kış saati uygulaması bu sene kafaları karıştırdı. Herkesin merak ettiği soru ise saat şu anda kaç ve saatler ne zaman, hangi tarihte geri alınacak gibi sorular oluyor. Saatlerden dolayı telefon ve bilgisayarlar ortalığı karıştırdı. İşte saatlerin ne zaman geri alınacağı ve saat şu anda kaç detayları. Kış saati uygulamasına ne zaman geçilecek? 25 Ekim'de saatlerin 1 saat geri alınması gerekiyordu. Yeni düzenleme ile bu tarih değişti. Peki saatler ne zaman geri alınacak? Telefon ve diğer cihazların saat ayarları nasıl yapılacak? İşte o detaylar... Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saati uygulaması kapsamında gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu için saatler 29 Mart'ta 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınmıştı. Bu karara göre, 25 Ekim'de yaz saati uygulamasının sona ermesi ve saatlerin 04.00'ten itibaren 1 saat geri alınması gerekiyordu.
 
Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda, bu yıl yaz saati uygulaması 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler nedeniyle 8 Kasım'da sona erecek ve saatler 04.00'ten 03.00'e alınacak.

Türkiye'de saat kaç saatler ne zaman geri alınacak Saat kaç?  Hangi tarihte detaylar burda
 
TELEFONLARDA SAAT AYARI NASIL YAPILIR?
 
Kış saati uygulamasına geç geçmemiz dolayısıyla telefonlar kendini 25 Ekim sabahı geri almış olacak. Bunun önüne geçmek için ise Android ve iPhone'larda saat ayarı yapmanız gerekiyor.
 
iPhone için;
 
Önce Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından "Otomatik Ayarla" özelliğini devredışı bırakın.
 
Android için;
 
Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan "Otomatik tarih ve saat" ile "Otomatik saat dilimi" ayarlarını pasif konuma getirin.
 
BİLGİSAYARDA SAAT AYARI NASIL YAPILIR?
 
Cihazlar bu duruma hazır değil. Ancak Microsoft, bugünden bu özel duruma çözüm bulmak adına ufak bir güncelleme yayınlamış durumda. Güncellemeyi indirdiğinizde 25 Ekim'de Windows PC'ler saatleri otomatik olarak geri almayacak ve 8 Kasım'da bunu yapacak.
 
Güncelleme Windows 10 haricinde diğer işletim sistemlerinde otomatik olarak indirilmediğinden sizin manuel şekilde güncellemeyi kurmanız gerekiyor.
 
Ancak güncelleme dışında siz de bilgisayarınızın saatleri otomatik olarak geri almasını engelleyebilirsiniz. Bunun için Tarih ve Saat ayarlarına girip 'Gün ışığından yararlanma saati için otomatik olarak ayarla' özelliğini devredışı bırakın. Ancak bu ayarı 24 Ekim akşamı yapmayı unutmayın; öncesinde yaparsanız saatin kendini bir saat geri aldığını fark edeceksiniz. Günlük akışınızı bozmaması açısından bu işlemi 24 Ekim akşamı yapmanızda fayda var.
 
8 Kasım günü geldiğinde tekrar bu ayarı etkin hale getirebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...