Tgrt Haber
31 Aralık 2015 16:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Uçak seferlerinde iptaller 300’ü geçti

KAR ağışı nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında iptal edilen seferlerin sayısı 300’ü geçti. İki havalimanından bugün ve yarın yapılacak seferlerde de iptaller arttı.

Uçak seferlerinde iptaller 300’ü geçti
uçak seferleri, thy, hava durumu, seferler,

İptal edilen sefer sayısı Türk Hava Yolları’nda  242’ye, Pegasus Hava Yolları’nda da 74’e yükselirken, Anadolujet Hava Yolları’nın 10, Onur Air’in ise 13 seferi iptal oldu. Atatürk Havalimanı’nda uçaklar de-icing denilen işlemle buzlanmaya karşı sıvıyla yıkanırken, uçaklar kalkış için sıraya giriyor ve gecikmeler de artıyor. Kalkış için sırada olan uçakların içerisindeki yolcular da saatler süren bekleyişten sonra uçabiliyor. 
Atatürk Havalimanı’na inişte de birçok uçak havada tur atmak zorunda kalırken, Atatürk Havalamanı’nın saatlik trafik sayısı da 14 iniş ve kalkışa düştü.  
Havayolu şirketleri yolcularını otellere gönderirken, bazı yolcular ise Atatürk Havalimanı’nda kalmayı tercih ediyor. Beklemek yerine uyumayı tercih edenler, buldukları koltuklarda uykuya dalıyor.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...