Tgrt Haber
11 Aralık 2015 12:48 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

UEFA Kura Çekimi Ne Zaman - Avrupa Şampiyonası EURO 2016 A Milli Takım Rakipleri

Euro 2016 kura çekimi ne zaman? EURO 2016 heyecanı kura çekimiyle başlıyor... UEFA Kura Çekimi Ne Zaman? Avrupa Şampiyonası 2016'da A Milli Takımın rakipleri kimler? İşte Avrupa Şampiyonası EURO 2016 ile ilgili tüm detaylar...

UEFA Kura Çekimi Ne Zaman - Avrupa Şampiyonası EURO 2016 A Milli Takım Rakipleri
UEFA Kura Çekimi Ne Zaman, Euro 2016 kura çekimi , Avrupa Şampiyonası 2016, A milli takım,

Euro 2016 kura çekimi ne zaman? EURO 2016 heyecanı kura çekimiyle başlıyor... UEFA Kura Çekimi Ne Zaman?  Avrupa Şampiyonası 2016'da A Milli Takımın rakipleri kimler? İşte Avrupa Şampiyonası EURO 2016 ile ilgili tüm detaylar...EURO 2016 Finalleri'nin kura çekimi 12 Aralık Cumartesi günü TSİ 19.00'da başlayacak.Paris Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilecek kura çekimi TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.İlk kez 24 takımla gerçekleştirilecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ülkeler 4'erli 6 gruba dağıtılacak. Kura çekiminde ev sahibi Fransa A Grubu 1. takım olarak yer alacak. Gruplarda oynanacak 3 maçın ardından 6 grubun ilk iki sırasındaki takım ile 4 tane en iyi 3. takım, tıpkı eleme gruplarında olduğu gibi bir üst tur vizesi alacak.Euro 2016'da karşılaşmalar Fransa'nın Paris, Lyon,  Marsilya, Bordeaux, Lens, Lille, Nice, Toulouse, Saint-Denis ve Saint-Ettiene şehirlerinde oynanacak.

Euro 2016 Fransa'ya katılan ülkeler ve torbalar:

1.Torba:İspanya, Almanya, İngiltere, Portekiz, Belçika

2.Torba: İtalya, Rusya, İsviçre, Avusturya, Hırvatistan, Ukrayna

3.Torba: Polonya, Romanya, Slovakya, Macaristan, Çek Cum., İsveç

4.Torba: İrlanda, İzlanda, Galler, Arnavutluk, Kuzey İrlanda, TÜRKİYE

A MİLLİLER 2015'İN EN FAZLA PUAN TOPLAYAN ÜLKESİ
2016 Avrupa Şampiyonası'na gruplarda en fazla puan toplayan 3. takım olarak direkt katılma hakkı kazanan Türkiye, FIFA'nın dünya sıralamasında da 329 puanla 2015 yılının en fazla puan toplayan ülkesi oldu.Aralık 2014'te 604 puanla 49. sırada bulunan A Milli Takım, 1 yıl boyunca elde ettiği puanlarla toplamda 933 puana ulaştı ve 209 ülkenin yer aldığı sıralamada "Yılın Çıkışını Yapan Takım - Mover of The Year" unvanını elde etti. 2015 yılında, 6'sı resmi, 4'ü özel olmak üzere toplam 10 maç oynayan A Milli Takım, bu karşılaşmaların 7'sinden galibiyetle, 3'ünden de beraberlikle ayrıldı ve hiç mağlubiyet yüzü görmedi.
UEFA Kura Çekimi Ne Zaman - Avrupa Şampiyonası EURO 2016 A Milli Takım Rakipleri

"AÇILIŞ MAÇINI EVSAHİBİ FRANSA İLE OYNAMAK İSTERİM"
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar hazırlık maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında "Avrupa Şampiyonası'nda açılış maçını oynamak istiyorum" demişti. Terim, "Herkesin gönlünden geçen bir grup vardır ama Avrupa Şampiyonası'na kadar gelmiş ülkeler arasında seçmek zordur. Bana göre her takım ciddi ve saygıdeğer. Ben açılış maçını oynamak isterdim. Fransa'yla tüm dünyanın önünde oynamak isteriz. Bu bize büyük katkı sağlar. Böyle bir festivalin açılışında oynamak isterim. Ben böyle başlamak isterim. Bazı oyuncular 'Aman hocam ilk maçtan ev sahibi Fransa'yla oynamayalım' dese de benim düşüncem bu. Ben çok daha uzağa bakıyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Başkanvekili Servet Yardımcı ve Türk futbolunun önde gelen yöneticileri de Terim gibi ilk maçı Fransa ile oynamak ve iyi sonuç alarak Türkiye'yi Euro2016'da daha ilk maçtan tüm Avrupa ve Dünya futboluna bir kez daha göstermek hedefinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...