Tgrt Haber
03 Aralık 2021 11:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Uğur Akkafa Ülkedeki Sıkıntıların Nedenlerini Anlattı!

Sosyal medya platformunda yaptığı açıklamalarda İslami sohbetlerde bulunan Uğur Akkafa, “Başımıza gelen sıkıntı ve musibetler karşısında sabretmemiz gerekiyor. Çünkü Allah, bu sıkıntıları iyi kullarını ortaya çıkarabilmek için bizlere veriyor. Hayatımızın her anında sıkıntı yaşamıyoruz. Bazı dönemlerde musibetlerle karşılaşıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Uğur Akkafa Ülkedeki Sıkıntıların Nedenlerini Anlattı!
Uğur Akkafa

Sözlerine devam eden Uğur Akkafa “Allah, kullarını zor durumda koymak için vermiyor bu sıkıntıları. Bir imtihan bunların hepsi. Eğer bu imtihanı unutursak başarılı olamayız.  Allahü Teala bizleri acı çekmek için yaratmadı, Musibetlerle karşılaştığımızda isyan etmemeliyiz. Bunların bir imtihan olduğunu bilerek sabırlı davranmalıyız. Hayatımız hep mutluluk içinde geçseydi iyi ve kötü kullar nasıl ayrılırdı birbirinden?” sözleriyle açıklamalarını sürdürdü.

Allah Bizi Bu Dünyada İmtihan Ediyor

Uğur Akkafa “Allah bizi bu dünyada imtihan ediyor. Rahat bir yaşantımız olacağını düşünüyor, bu yanılgıya kapılıyoruz. Dünyaya geldik ya, keyif içerisinde yaşayacağız sanki. Allah bizi yarattı ve nimetlendiriyor diye düşünüyoruz. Elbette bizi nimetlendiriyor. Fakat buradaki yanılgı şu: Hayatımız hep mutluluk içerisinde geçecek. Oysaki Allah’ın böyle bir ayeti yok.” ifadeleriyle ülkedeki sıkıntılarla ilgili açıklamada bulundu.

Uğur Akkafa, açıklamalarında şu sözlerle devam ediyor “Allah bizlere şunu buyuruyor: ‘Sizleri canlarınızla, mallarınızla, sevdiğiniz şeylerle, ürünlerinizden eksiltmekle imtihan edeceğim.’” Bu da demek oluyor ki hayatımızda hep zorluklar olacak. Bunların hepsi Allah’ın bir sınavı. Sabırlı olmak gerekiyor. Allah’ın bizi imtihan etmesiyle gönderdiği hikmeti idrak etmeliyiz. İdrak edemezsek mutlu olma hayalleri içerisinde karşımıza çıkan musibetlerle mutsuz olmaya başlarız.” ifadeleriyle açıklamalarını sürdürdü.

Uğur Akkafa, sözlerine devam ederek “Allah bu musibetlerle bizlere bir şey göstermek istiyor. Kulların hangisi iyi, hangisi nankör, hangisi kötü; bunları ortaya çıkarmak istiyor. Yani Allah, cennet gibi bir mükafata hak edenlerin girmesini istiyor. Bir insan ömrü yaklaşık 60-70 yıl. Bu sürenin tamamında sıkıntı çekmiyoruz. Bazı dönemlerde musibetlerle karşılaşıyoruz. Ama Allah’ın sonsuz cennetini düşünürsek 60 yılın ne önemi kalıyor ki? Yani hastalıklar, musibetlerin temel nedeni Allah’ın bizi sınaması. İyi, kötü, nankör kullarını ortaya çıkarmaya çalışıyor. Bizim bu musibetlere nasıl tepki vereceğimiz önemli” açıklamalarında bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...