Tgrt Haber
24 Mart 2014 19:21 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Ukrayna'dan Belarus'a nota

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun “Kırım artık Rusya toprağıdır” sözlerinin ardından Belarus’a nota verdiği bildirildi.

Ukrayna'dan Belarus'a nota
Ukrayna'dan nota,Ukrayna'dan Belarus'a nota,kırım

Ukrayna Dışişişleri Bakanlığı İnformasyon Politikası Departmanı Direktörü Yevgeniy Perebiynis, Belarus’a nota verildiğini söyledi. Perebiynis, yaptığı açıklamada "Belarus Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun 23 Mart’ta yaptığı açıklamaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın Belarus Büyükelçisini değerlendirmelerde yapmak için Kiev’e çağırmış, Belarus’a bir nota vermiştir” dedi. Perebiynis, "Belarus Devlet Başkanının, Rusya’nın Kırım’ı ilhakının dünyanın birçok ülkesi tarafından kınandığı bir ortamda yaptığı açıklamaların, uluslararası hukuktan uzaklaşma anlamına geldiğini" belirtti.
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko 23 Mart’ta yaptığı açıklamada, Kırım’ın fiilen Rusya’nın bir parçası olduğunu söylemişti. Öte yandan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın Kırım Rusya’nın bir parçası olarak kabul etmesinden sonra bu ülkedeki büyükelçisini de değerlendirmelerde bulunmak üzere Kiev’e çağırmıştı. Rusya, 16 Mart’ta gerçekleşen referandum sonrasında, Kırım Özerk Cumhuriyeti’ni Rusya toprağı olarak ilan etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...