Tgrt Haber
15 Şubat 2017 11:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Van’da Okullar Tatil Mi? 16 Şubat Perşembe Van'da Okullara Kar Tatili | Valilik Açıklamaları

Van’da okullar tatil mi? Van'da halen etkili olan kar yağışının ardından okulların tatil edilip edilmediği öğrenci ve velililer tarafından merak ediliyor. Veliler ve Öğrenciler 16 Şubat Perşembe Van'da okullara kar tatil mi diye merak ediyor. İşte resmi açıklamalar ve valilik açıklamaları haberimizde mevcut.

Van’da Okullar Tatil Mi? 16 Şubat Perşembe Van'da Okullara Kar Tatili | Valilik Açıklamaları
van da okullar tatil mi,meb,milli eğitim,valilik açıklamaları,

Van'ın Gevaş ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Gevaş'ta dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 50, yüksek kesimlerde 80 santimetreye ulaştığı ilçede karla mücadele ekiplerinin, kapanan yolları yeniden ulaşıma açma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe genelinde ilk, orta ve liseler bugün olduğu gibi yarın da tatil edildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 919 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 300 mahalleye ulaşım sağlanamadığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kapalı yollarda çalışmalara başladığının belirtildiği açıklamada, kar yağışının en yoğun olduğu Bahçesaray, Çatak ilçeleri ve Gürpınar'ın Kırkgeçit bölgesindeki tüm köylerin yolunun kapandığı kaydedildi.

Açıklamada, açılan yolların tipi nedeniyle tekrar kapandığı vurgulandı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Van-Bahçesaray ile Yüksekova-Şemdinli karayolu kar ve tipi, Hakkari-Geçitli ile Hakkari-Şırnak karayolu da çığ nedeniyle kapandı.
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve yoğun kar yağışlı geçmesi öngörülüyor.
Yetkililer, oluşabilecek buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

- Uçak seferlerine kar engeli

Van'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle öğleden sonraya kadar olan tüm uçak seferlerinin iptal edildiği bildirildi.
Van Ferit Melen Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türk Hava Yolları, Anadolu Jet, Sunexpress ve Pegasus Havayolları'nın İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya seferleri kar nedeniyle iptal edildi.

- Bitlis

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde etkili olan kar yağışından dolayı 271 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.
Kurtkan, karla kaplı köy yollarını açmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.
Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç da kentte kar kalınlığının 183 santimetreyi bulduğunu, yarın öğlen saatlerine kadar aralıklarla kar yağışının devam etmesinin öngörüldüğünü kaydetti.
Kentte gece hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldüğünü aktaran Saraç, cuma gününden itibaren hava sıcaklığında artış yaşanacağının tahmin edildiğini bildirdi.
Karayolları ve belediye ekipleri kent merkezindeki cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi.

- Hizan'da eğitime kar engeli

Hizan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, Yatılı Bölge Okulları hariç ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

- Muş/Hakkari

Muş Özel İdare Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmetşah Şentürk, merkez ve ilçelerde 135 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.
Karla mücadele ekiplerinin yeniden ulaşıma kapanan köy yollarından çalışmalarına başladığını belirten Şentürk, açılan yolların tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını aktardı.
Hakkari'de de etkili olan kar yağışı nedeniyle 78 köy ve 135 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji'den yoğun kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Güneydoğu kesimlerinde ve Batı Karadeniz'de yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"Güneydoğu kesimlerde görülen kar yağışlarının, bu gece saatlerinden sonra etkisini arttırarak, yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van'ın güneyi ile Siirt'in doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

Yer yer kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Çarşamba günü Düzce , Karabük , Kastamonu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

KAR TATİLİ OLAN İLLER LİSTESİ 15 ŞUBAT

Meteorolojinin sitesinde yayınladığı uyarıya göre kuvvetli kar yağışı Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesini vuracak. Kar yağışı bu gece etkisi artacak ve 15 Şubat çarşamba günü çok kuvvetli kar bastıracak. Meteorolojinin Güneydoğu bölgesinde uyarı verdiği iller Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van'ın güneyi ile Siirt oldu. Meteorolojinin batı karadeniz için alarm verdiği iller ise Düzce, Karabük , Kastamonu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde oldu. Bu illerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı görülecek ve 20 santimi aşan kar birikintisi bırakacak.
Yer yer kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olması beklenen kar yağışlarının ulaşımda sıkıntı oluşturacak boyutta olacağı bildirildi.

HAKKARİ'DE OKULLARA KAR ENGELİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gerçekleştirilemeyecek.

Valilikten yapılan açıklamada, il merkezi ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Yüksekova ilçesinde de eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, ilçede iki gündür yoğun kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürdüğünü söyledi.

Vatandaşların sıkıntı yaşamaması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Kaşıkçı, şunları aktardı:

"İlçe genelinde okullara bir gün ara verme kararı aldık. Kar tatili nedeniyle aksayan dersler için hafta sonları telafi eğitimi verilecek. Ekiplerimiz, karla mücadelede yoğun bir mesai harcıyor. Çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...