Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Nisan 2019 17:06 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Wikileaks kurucusu Julian Assange tutuklandı

İngiltere polisi, Wikileaks kurucusu Julian Assange'in Londra'da gözaltına alındığını açıkladı. Gelen son dakika bilgisine göre Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Wikileaks kurucusu Julian Assange tutuklandı
Wikileaks kurucusu Julian Assange tutuklandı

Wikileaks kurucusu Julian Assange gözaltına alınmıştı. Gelen bilgilere göre, Julian Assange, Londra'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Assange'nin 2012 yılından beri Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşadığı belirtildi.

İngiliz yetkililer konu ile ilgili yaptıkları açıklamada Assange'ı gözaltına almak için Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nden polise davet yapıldığını açıkladı.

2012'DEN BERİ EKVADOR KONSOLOSLUĞUNDA YAŞIYORDU

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange, 2012'den beri Londra'nın Knightsbridge semtindeki Ekvador Büyükelçiliği'nin bir odasında yaşıyordu.

ASSANGE NEYLE SUÇLANIYOR?

İngiliz mahkemesi, Assange'ın 2010'da iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti.

Assange, hakkındaki iade kararının ardından Haziran 2012'de İsveç'e iadesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.

İsveç mahkemesi 2017'de Assange hakkındaki davaları düşürmüştü. Ekvador ise Assange'ın siyasi iltica başvurusunu kabul etmiş ve vatandaşlık vermişti.

EKVATOR İNTERNETİNİ KESMİŞTİ

Ekvador hükümeti tarafından Mart 2018'de yapılan açıklamada, sosyal medyadan gönderdiği mesajlarla ülkenin uluslararası ilişkilerini tehlikeye attığı için Assange'ın internet erişiminin kesildiği bildirilmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...