Tgrt Haber
14 Nisan 2016 13:19 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

YDS sonuçları açıklandı, sorgula ÖSYM YDS sonuçları sorgulama, YDS Puan Hesaplama

YDS sonuçları açıklandı, YDS sonuçları, sorgula, ÖSYM, YDS sınavı, yds sonuçları sorgulama, YDS Puan Hesaplama ÖSYM, 27 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2016-YDS İlkbahar Dönemi) sonuçlarını açıkladı. YDS Puan Hesaplama, Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Bütün ayrıntılar haberimizde...

YDS sonuçları açıklandı, sorgula ÖSYM YDS sonuçları sorgulama, YDS Puan Hesaplama
YDS sonuçları,yds sınavı,yds sorgula,yds sorgulama,ÖSYM,YDS sonuçları sorgula,YDS Puan Hesaplama,yds,yds sonuçları,ösym,yabancı dil sınavı,YDS

YDS sonuçları, yds sorgula ÖSYM, YDS sonuçları sorgulama, YDS Puan Hesaplama, YDS sınavı sonuçları açıklandı. Milyonlarca adayın haftalarca beklediği sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığı duyuruldu. YDS Puan Hesaplama, işte YDS sınav sonuçları öğrenme linkleri burada. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, YDS'ye ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı ve itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.
Bu kapsamda, Fransızca Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 8'inci sorunun iptal edilmesine, Bulgarca Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7'nci sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "E" olarak ve 23'üncü sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildiği bildirildi.

YDS SONUÇLARI İNTERNET ÜZERİNDEN ÖĞRENİLECEK

27 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2016-YDS İlkbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Fransızca Testi Temel Soru Kitapçığındaki 8. sorunun iptal edilmesine, Bulgarca Testi Temel Soru Kitapçığındaki 7. sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “E” olarak ve 23. sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesinekarar verilmiştir.  2016-YDS (İlkbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, 14 Nisan 2016 tarihinde saat 12:00’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

YDS SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME LİNKİ

Bu konuda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. YDS sonuçlarına sizler internet üzerinden öğrenebilmek için ÖSYM’nin sitesine girmeniz gerekmektedir.

Yabancı dil sınavına girmiş olan adaylar YDS sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifrelerini girerek çok rahat bir şekilde öğrenebilirler. Adaylar ÖSYM tarafından özel olarak kesinlikle herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden TC ve şifrelerini girerek sınav sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Yabancı dil sınavının sonuçları 14 Nisan Perşembe günü öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi olan ÖSYM tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet adresi üzerinden yayınlandı.

YDS ÖSYM TARAFINDAN YAPILMAKTADIR

Yabancı dil sınavı ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Daha önceki senelerde uygulanmakta olan KPDS ve ÜDS sınavlarında da yabancı dil sınavı dahil edilmemiştir. Kamu kuruluş ve kurumlarının önde olmak üzere bütün özel sektörde aynı zamanda üniversitelerde geçerli olan bir yabancı dil sınavı düzenlenmektedir. Yabancı sınavının seviyesi bütün adaylar için geçerli olmaktadır ve sınav yüzlerinden değerlendirilmektedir. Sınavda 90 puan ile 100 puan arası alan adaylar A seviyesinde, 80 puan ile 89 puan arası puan alan adaylar B seviyesinde, 70 puan ile 79 puan alan adaylar ise C seviyesinde bulunmaktadırlar. Sınavda 60 puan ile 69 puanla alan adayların seviyesi D seviyesidir ve son olarak ta sınavda 50-59 puanları puan alan adayların seviyesi E olarak belirlenmektedir.

ÖSYM.GOV.TR ÜZERİNDEN SONUÇLAR SORGULANACAK

Yabancı dil sınavı her sene Türkiye genelinde gerçekleşmekte olan bir sınavdır. Yabancı dil sınavı bahar döneminde yapılmış olan YDS sonuçları 14 Nisan 2016 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Resmi Web Sitesi üzerinden YDS sonuçları açıklandı. Bunu Resmi Web Sitesi üzerinden kolay bir şekilde öğrenmeniz mümkün olacaktır. Sizler için haberimizin devamında YDS yani yabancı dil sınavı sonuçlarına dair gerekli olan bütün bilgileri yazmış durumdayız. Sizler haberimizin sonrasını takip ederek yabancı sınav sonuçlarının güvenli ve bir o kadar da başarılı bir şekilde bakmanız sistemi sayesinde mümkün olacaktır. Yabancı sınavının geçmiş yıllara ait sınav sorularını ve öğrenci seçme ve yerleştirme merkezinin resmi sayfasının takip ederek sınavlara çok daha iyi ve hazır bir şekilde girebilirsiniz.

ÖSYM'DEN ÖNEMLİ DUYURU

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, YDS'ye ait madde analizlerinin incelendiği, cevap anahtarlarının kontrollerinin tamamlandığı ve itirazların bilimsel açıdan değerlendirildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, Fransızca Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 8'inci sorunun iptal edilmesine, Bulgarca Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 7'nci sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "E" olarak ve 23'üncü sorunun "C" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine karar verildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...