Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Ocak 2022 15:33

Yanlış maaş hesabı ombudsmandan döndü! 'Yeniden hesaplayın' dedi, binlerce lira fark aldı

Başka bir göreve atanan bir kişi, maaşında düşüş yaşandığı şikayetiyle KDK’ya başvurdu. Yapılan hesaplamalar sonucunda ilgili kişiye 21 bin lira ödeme yapıldı.

Yanlış maaş hesabı ombudsmandan döndü! 'Yeniden hesaplayın' dedi, binlerce lira fark aldı
Kamu Denetçiliği Kurumu,maaş hesaplaması

İstanbul'da hizmetli olarak görev yapan bir kişi, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne idari destek personeli olarak atandı. Ağustos 2021 tarihinde devlet hastanesinde göreve başlayan kişi, maaşında düşüş yaşandığı gerekçesiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvuruda bulundu. Başvuran kişi, iki yıl boyunca maaşının yanlış hesaplandığını ve buna bağlı olarak maaşında düşüş yaşandığını ve maddi hak kaybına uğradığını bildirdi.

21 BİN TL FARK ÖDENDİ 

KDK'ya giden kişi, maaşının yeniden hesaplanması ve eksik olarak verilen maaş farklarının tarafına ödenmesi için ombudsmanın kapısını çaldı. Başvurucunun sorununu çözüme kavuşması için harekete geçen KDK, ilgili yerler ve yetkililerle görüşmeler ve yazışmalar yaptı. KDK’nın yaptığı girişimler sonucunda başvuranın maaşı tekrar hesaplandı. Bu kapsamda başvurana 'geçmişe ait maaş farkı' olarak toplamda 21 bin TL ödeme yapıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...