Tgrt Haber
03 Mart 2016 10:10 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

YGS sınav yerleri, ne zaman açıklanıyor, açıklanacak, YGS sınav yerleri, giriş belgesi

Türkiye’de milyonlarca öğrenci bugün ÖSYM’den gelecek açıklamayı bekliyordu. YGS sınav yerleri, belli oldu. YGS giriş belgesi, YGS 2016 sınav yerleri, sınava giriş belgelerinin yayımlanması ile bugün açıklandı. Peki YGS 2016 sınav giriş yerlerini, nasıl öğrenebilirim? YGS sınav yerleri ne zaman açıklanıyor, YGS sınavı, YGS 2016 giriş yeri öğrenmek isteyen YGS adayları TC Kimlik Numarası ile ais.osym.gov.tr'den sorgulama yapabilirler. YGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, İşte detaylar...

YGS sınav yerleri, ne zaman açıklanıyor, açıklanacak, YGS sınav yerleri, giriş belgesi
ygs 2016, ygs 2016 sınav giriş yerleri, ygs 2016 yerleri, ygs sınav giriş yerleri açıklandı mı, YGS sınav yerleri, sınav giriş yerleri,ygs sınavı, ygs,ygs sınav giriş yerleri, ygs sınav,YGS sınav giriş yerleri, ygs giriş belgesi,

Türkiye’de milyonlarca öğrenci bugün ÖSYM’den gelecek açıklamayı bekliyordu. YGS giriş belgesi, YGS sınav yerleri, belli olduYGS 2016 sınav yerleri, sınava giriş belgelerinin yayımlanması ile bugün açıklandı! Peki YGS sınav yeri nasıl öğrenilir? YGS 2016 giriş yeri öğrenmek isteyen YGS adayları TC Kimlik Numarası ile ais.osym.gov.tr'den sorgulama yapabilirler. 2016 YGS için sınav yerleri açıklandı. YGS sınav yerleri ne zaman açıklanıyor. Sınava giriş belgeleri öğrencilerin erişimine açıldı. YGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, YGS 2016 sınav giriş yerlerini, nasıl öğrenebilirim? YGS sınavı, YGS sınav giriş belgesi çıktısı alma linki de ais.osym.gov.tr'de. Detayları buradan öğrenebilirsiniz.

YGS 2016 SINAV YERLERİ VE SINAVA GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

NASIL ÖĞRENİLİR?

YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar bilgisayarlarının arama çubuğuna ais.osym.gov.tr yazarak ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'na ulaşacaklar.
Adaylar 'Sisteme Giriş' bölümünü tıklayarak aşağıdaki sayfaya girecekler.
Daha sonra TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'ni sisteme giren YGS 2016 adayları YGS sınav giriş yerlerine ilişkin bilgilere ulaşabilecekler. Adaylar aynı ekrandan YGS 2016 sınav giriş belgelerinin çıktılarını da alabilecekler.

YGS NASIL BİR SINAVDIR?

Üniversiteye giriş yani Yüksek Öğretime geçiş kapsamında 2010 senesinden bu yana uygulanan YGS Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden meydana gelmektedir. Her bir bölümde 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru yer alır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadır.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nın ardından tercih yapabilmek için adayların en az 150 puan, Lisans Yerleştirme Sınavı yani LYS’ye girebilmeleri için ise herhangi bir puan türünde en az 180 puan almaları gerekmektedir.

Sınava giren adayların sınav sonuçları; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere 6 farklı puan olarak açıklanır.

Her yıl yüzbinlerce öğrencinin büyük emekler vererek hazırlandığı ve Lisans Yerleştirme Sınavına(LYS) girmeye hak kazanabilmek için katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş sınavına (YGS) günler kaldı. 10 Şubat tarihinde sona eren başvurular sonrası 2 milyon 178 bin 563 öğrenci sınav gününü beklemeye başladı. ÖSYM tarafından bugün açıklanan sınav giriş yerlerinin ardından ise öğrencilerde heyecan gitgide artmaya başladı. Peki YGS 2016'ya girecek olan adaylar ÖSYM'nin Açıkladığı Sınav Giriş Yerlerini nasıl öğrenebilecek?

ÖSYM SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

3 Mart Perşembe günü tüm öğrencilerin erişimine açılacak olan YGS sınav giriş yerleri belgesi, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden kullanılabilecek. 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan sınavın sonuçlarının ise iki hafta içerisinde, 25 Mart Cuma günü açıklanması bekleniyor. Bu sınavda baraj puanı olan 150'yi geçen adaylar, bir sonraki aşama olan LYS'ye girmeye hak kazanabilecek. TC kimlik numarası ve AİS şifrelerini bilen öğrenciler, aşağıdaki link aracılığıyla , sağ üstte bulunan 'sisteme giriş' butonuna tıkladıktan sonra önlerine gelecek ekrandan bilgilerini girip, giriş belgelerini elde edebilirler.

DOĞU İLLERİ İÇİN ÇÖZÜM ÜRETİLDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13 Mart'ta yapılacak YGS sınavının güvenlik gerekçesiyle Şırnak'ta yapılmayacağı, burada sınava girecek adayların başka merkezlere yönlendirileceğini açıkladı. Şırnak'ta sınava girecek öğrenciler, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep Merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava girebilecek.

SINAV 7 BİN 300 BİNADA GERÇEKLEŞECEK

ÖSYS'nin ilk basamağı olan 2016-YGS'nin 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacağı belirtilerek, 2 milyon 178 bin 563 adayın katılacağı sınavın 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 bina, 117 bin salonda görev yapacak toplam 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirileceği kaydedildi.

YGS SINAVINDA YANINIZA ALMAMANIZ GEREKENLER

Sınava gelen öğrenciler yanlarında kesinlikle, telefon, cüzdan, bozuk para, toka, takı v.b maddeleri getirmemeleri gerekiyor. Bunun yanında sınava giriş belgesi ve kimliğini belirten, pasaport, nüfus cüzdanı ya da ehliyeti yanlarında taşımaları gerekmektedir. Sınav giriş belgelerini yukarıdaki metini okuyarak çıkartmanız mümkün olacaktır.
YGS sınav yerleri, ne zaman açıklanıyor, açıklanacak, YGS sınav yerleri, giriş belgesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...