Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2015 01:37 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Yılbaşı 2015 Google'da Doodle - Yeniyıl Doodle oldu

Yılbaşı 2015 neden Googe Doodle oldu? Bugün 1 Ocak 2015 Perşembe... Google özel günleri doodle haline getirme geleneğini sürdürüyor. Şimdi ki sürprizi ise yeni yıl yani Yılbaşı 2015. Google'ın yeni doodle'ı büyük ilgi çekti. Doodle'a tıklayanlar yeni yılla ilgili bilgilere ulaşabiliyor.

Yılbaşı 2015 Google'da Doodle - Yeniyıl Doodle oldu
yılbaşı, google, doodle,

Google geçen yılda böyle bir görsel hazırlamıştı. Eğlenceli doodle'lar çok beğeniliyor, yoğun ilgi çekiyor. Google özellikle önemli insanların doğum günleri ya da ölüm yıl dönümlerinde onları unutmadığını gösteriyor. Bu görseller kimi zaman bir resim kimi zaman bir video bazen de oyun olabiliyor.

Google ekibi dünyanın her yerindeki ana sayfalar için 2000'den fazla doodle oluşturdu. Bunların hepsi oldukça beğenildi.

Doodle fikirleri google kullanıcıları ve çalışanları tarafından belirleniyor. Kullanıcılar doodle fikirlerini google'a mail atabiliyor. Gelen fikirlere göre google aralarında beğendiklerini seçebiliyor.

Doodle nasıl oluştu? Hiç merak ettiniz mi? İşte bu sorunun cevabı; Doodle ilk olarak 1998'de Google'ın kurucuları Larry ve Sergey'in Nevada çölündeki Burning Man festivaline katıldıklarını göstermek için şirket logosunu değiştirmeleriyle doğdu.

Google bu isimler ya da özel günler için doodle yapmıştı;

Charlie Chaplin'in 122. Doğum Günü

Berlin Duvarı'nın yıkılışının 25. Yıl Dönümü

Maria Izquierdo'nun 112. Doğum Günü

Google'ın 16. Doğum Günü

Kış Gündönümü 21 Aralık

Wassily Kandinsky 16 Aralık

24 Kasım Öğretmenler Günü

Kemal Sunal'ın doğum günü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Tolstoy'a özel doodle

John Venn doodle'ı

Özellikle Kemal Sunal gibi efsane olmuş isimlerin doodle olması bizleri oldukça sevindiriyor.

Google Doodle nedir?

Doodle'lar 1999 yılından bu yana Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından Google ana sayfasını renklendirmek ve ilgi çekmek için kullanılmaktadır. Doodle'larda tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer verilmektedir. Google Türkiye kullanıcıları ise Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kabotaj Bayramı gibi bazı özel günlerde Doodle tasarımlarıyla karşılaşmıştır. Google kullanıcıları, Doodle'ların üstüne tıklayarak, ilgili konuya dair daha ayrıntılı bilgiye de erişebilirler Ayrıca Google, Doodle uygulamaları için farklı zamanlarda yarışmalar da düzenlemektedir. Örneğin 2011 Mayıs ayında Amerika'da ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen yarışmada kazanan öğrenciye üniversite bursu, kazanan okula teknoloji laboratuarı gibi ödüller verilmiştir. Bu Doodle yarışmasında jüri üyeliğini ise Whoopi Goldberg (Amerikan Komedyen Aktrist), Jim Davis (Garfield 'ın çizeri), Evan Lysacek (Buz Pateni Dünya Şampiyonasında Altın Madalyalı Sporcu), Michael Phelps (Yüzme Dünya Şampiyonasında Altın Madalyalı Sporcu), Nicole Stott (NASA 'da Astronot) ve daha bir çok ünlü şahsiyet yapmıştır. (Ayrıntılı bilgi için www.google.com/doodle4google/) Şimdiye kadar yayınlanmış tüm Doodle'ları görmek içinse www.google.com/logos/index.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Doodle 4 Google: Türkiye'nin Harikaları finalistleri;

Dünya tarihine mal olmuş kişilerin doğum günlerini, ülkelerin festival ve bayramlarını kutlamak amacıyla ana sayfamızda Doodle adını verdiğimiz özel logoları kullanmaktayız. Google Türkiye olarak Türkiye'deki, 1. sınıftan 8. sınıfa kadar olan tüm öğrencileri, kendi 'Doodle' tasarımlarını sergileyecekleri M.E.B destekli Google Doodle yarışmasına katılmaya davet ediyoruz.

Bu yılın teması "Türkiye'nin Harikaları". Ülkemizin benzersiz doğal güzelliklerini anlatan veya tarihi ve turistik yerlerini konu alan Doodle'larınızı bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Tasarlayacağınız logoda, gizemli gezegen olarak da anılan Kapadokya'daki Peribacaları, bilim ve kültür merkezi Hasankeyf, akustiği hala bir sır olan Aspendos Antik Tiyatrosu ya da Mimar Sinan'ın 7 senede tamamladığı Süleymaniye Camisi gibi Türkiye’nin Harikalarını yansıtabilirsiniz.

Birinci seçilen Doodle tasarımı, Google Türkiye ana sayfasında bir gün boyunca Google logosu olarak yayınlanacak ve milyonlarca kişi tarafından görüntülenecektir. Öğrenciler için 10.000 TL tutarında burs, okulları için 15.000 TL değerinde aynî teknoloji yardımı ve ilk 10 finalist öğrenci ve öğretmenlerine Nexus 7 tablet ödülü verilecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...