• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    123635
  • up
    USD
    5.9348
  • down
    EURO
    6.5546
  • up
    GBP
    7.7912
  • down
    Altın
    298.017
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 27.11.2019 - 11:39 Yorum : 0

Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi | Zeytinyağlı sarma tarifi, kuş üzümlü ve tarçınlı

Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi... Türk lezzetlerinin vazgeçilmezi olan Zeytinyağlı yaprak sarması hem zahmetli hem lezzetli tarifiyle haberimizde... Peki zeytinyağlı yaprak sarması tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı sarma malzemeleri nelerdir? İşte zeytinyağlı yaprak sarması tarifi...

Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi | Zeytinyağlı sarma tarifi, kuş üzümlü ve tarçınlı

Zeytinyağlı yaprak sarması tarifi... Türk lezzetlerinin vazgeçilmezi olan Zeytinyağlı yaprak sarması hem zahmetli hem lezzetli tarifiyle haberimizde... Peki zeytinyağlı yaprak sarması tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı sarma malzemeleri nelerdir? İşte zeytinyağlı yaprak sarması tarifi...

Zeytinyağlı Yaprak Sarması malzemeleri:

- İstenilen miktarda sarmalık yaprak

- 2 su bardağı pirinç

- 1 su bardağı su

- 4, 5 adet kuru soğan

- Zeytinyağı

- Kuş üzümü

- Tarçın

- Nane, karabiber, pulbiber, tuz

Zeytinyağlı Yaprak Sarması yapılışı:

Öncelikle iç harcını hazırlayalım. İç harcı için tencereye bol miktarda zeytinyağı koyuyoruz ve biraz kızmasını bekliyoruz. Ardından ince ince soğanları doğrayıp içerisine atıyoruz. Pirinçleri suyla güzelce yıkayıp kavurduğumuz soğanların içerisine atıp biraz karıştırdıktan sonra kuş üzümü, nane, tarçın, pulbiber ve tuz ekliyoruz. Bir kaç dakika kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip ağzını kapatıyoruz. Çok hamurlaşmaması gerekir. 

Önceden ıslattığımız yaprakları süzerek çıkarıyoruz. Yaprakları dizeceğimiz tencerenin dibine bu bağ yapraklarından yanmaması için diziyoruz. Sarma işlemini bitirdikten sonra tencere diziyoruz. Üzerine dilim limon ve içerisine bir miktar su ekliyerek pişmesi için kısık ateşe koyuyoruz. Suyunu çekip piştikten sonra servis için hazır. Afiyet olsun...

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber