Tgrt Haber
22 Mart 2016 17:23

Okul kantinlerinde artık bunlar yasak

Edirne Milli Eğitim Müdürü Özcan, "Enerji verdiği iddia edilen, gazlı, aromalı içecekler, kola ve tüm şekerli yiyecekler, çikolatalar, kızartmalar ve hamurlu, şerbetli tatlılar gibi ürünlerin satışı yapılmayacak" dedi.

Okul kantinlerinde artık bunlar yasak
okul, kantin, yasak,

Gelecek yıldan itibaren okul kantinlerinde kola ve çikolata gibi ürünlerde olduğu pek çok ürünün satışına izin verilmeyecek.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle, okullardaki kantin ve çay ocağı gibi işletmelerin satışını yapacağı yiyecek ve içeceklerde köklü bir değişikliğe gidildiğini söyledi.

Genelgeyle okul kantinlerinde satışı uygun olmayan gıda ve içeceklerin kapsamının genişlediğine dikkati çeken Özcan, "Enerji verdiği iddia edilen, gazlı, aromalı içecekler, kola ve tüm şekerli yiyecekler, çikolatalar, kızartmalar ve hamurlu, şerbetli tatlılar gibi ürünlerin satışı yapılmayacak" dedi.

Özcan, genelgenin gelecek eğitim - öğretim yılında uygulanacağını, okullardaki işletmelerin müfettişler tarafından denetleneceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...