Tgrt Haber
09 May 2014 11:34

Mazeret sınavları yarın başlayacak

Bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılamayan 34 bin 653 öğrenci için hafta sonu mazeret sınavları yapılacak.

Mazeret sınavları yarın başlayacak
mazeret sınavları,8 sınıflar,merkezi ortak sınavı,

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılmayan 34 bin 653 öğrenci için hafta sonu mazeret sınavları yapılacak.
MEB tarafından bu yıl uygulamaya geçilen Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları kapsamında ikinci dönem sınavları, 28-29 Nisan'da, yurt içi ve yurt dışı 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirildi. Bakanlık, 1 milyon 271 bin 273 öğrencinin katılabileceği şekilde hazırlık yaptı ancak sınavlara 34 bin 653 öğrenci katılmadı. Okul müdürlükleri tarafından, mazeretlerini sınavlardan önce bildiren ve sınav günü mazeretli ya da mazeretsiz olarak yazılılara girmeyen öğrencilerin bilgileri son oturumdan sonra e-Okul sistemine işlendi. Bu bilgiler doğrultusunda Bakanlık, mazeret durumuna bakılmaksızın yazılılara katılmayan tüm öğrenciler için sınav yerleştirmesi yaptı.Bu öğrenciler için 10 Mayıs Cumartesi ve 11 Mayıs Pazar günü mazeret sınavları yapılacak. Öğrenciler, sınavların ilk gününde Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi yazılıları, ikinci gününde ise fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavlarına girecek. Oturumlar 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak, saat 12.00'de tamamlanmış olacak.
Her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika, yazılı arası ise 30 dakika olacak.Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları pazar günü yayımlanacakMazeret sınavlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları pazar günkü ikinci oturumun ardından, saat 14.00'ten sonra Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden açıklanacak.Mazeret sınavına giremeyen öğrenciler sınavlara katılmamış olarak değerlendirilecek. Sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında, sınav adedi tam olarak alınacak.Sınavda öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı bulunacak. Öğrenciler, ortak sınavlarda, e-Okul sisteminde kayıtlı olduğu zorunlu yabancı dil dersinden sorumlu olacak.Mazeret sınavlarıyla bu yılki merkezi ortak sınavlar tamamlanmış olacak. Sınav sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...