Tgrt Haber
11 Eylül 2015 02:57

Özel okullardan şehit çocukları için iyi haber

"Aldığımız kararla tüm şehit çocuklarına zaman ve yer sınırlaması olmaksızın okullarımızın kapısını açtık"

Özel okullardan şehit çocukları için iyi haber
özel okul, şehit, çocuk,

Şehit çocukları Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği’ne (TÖDER) üye 500 özel okulda, anasınıfından 12’nci sınıfa kadar tam burslu okuyacak. TÖDER Başkan Yardımcısı Metin Özer, “Biz şehit çocuklarımıza bu imkânı her zaman tanıyoruz. Kanun, yüzde 3 kontenjan sınırlaması getiriyor. Bunun içinde gazi çocuklarıyla yetimler ve fakir aile çocukları da var. Aldığımız kararla tüm şehit çocuklarına zaman ve yer sınırlaması olmaksızın okullarımızın kapısını açtık” dedi.

Derneğe üye okulların şehit çocuklarını hiçbir zaman geri çevirmediklerine dikkat çeken Özer, “Bazı şehit ailelerimiz bu imkânı bilmiyor. Şehit çocukları, yaşadıkları travmalar nedeniyle daha hassas oluyor. Özel okullarda, öğretmenlerin yakından ilgilenebileceği, rehber öğretmenlerin destek olabileceği bir ortamda eğitim görmelerini istiyoruz. Onlar bize babalarının emaneti. Onlara gözümüz gibi bakmak borcumuzdur” diye konuştu.

ÖRNEK OLDU

Uygulama özel öğretim kurumları tarafından da ilgiyle karşılandı. Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Başkanı Ahmet Akça da ilk yönetim kurulu toplantılarında konuyu gündeme getireceklerini söyledi. Akça, “Hiçbir şehit ve gazi ailesi çekinmesin. Bize gelip talepte bulunsun. Biz de yönetim kurulu kararı alarak üye okullarımızı çocuklarımıza açalım” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...