Tgrt Haber
07 Haziran 2022 11:47 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 11:57

Sınıf tekrarı kalktı mı? 12. sınıflar devamsızlıktan kalacak mı? Devamsızlık kaç gün? İşte son dakika açıklaması

Okulların kapanmasına az bir zaman kalmışken devamsızlık durumunu merak eden öğrenciler "Sınıf tekrarı kalktı mı? 12. sınıflar devamsızlıktan kalır mı? Devamsızlık kaç gün?" sorularını araştırmaya başladı. Belli gün devamsızlığı olanlar sınıf tekrarı yapmak zorunda kalırken 12. Sınıflar için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencileri sevindiren açıklamalarda bulundu. İşte sınıf devamsızlığı hakkında merak edilenler…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Sınıf tekrarı kalktı mı? 12. sınıflar devamsızlıktan kalacak mı? Devamsızlık kaç gün? İşte son dakika açıklaması
Lise,eğitim

Lisede devamsızlıktan sınıfta kalma konusu okulların kapanmasına az bir zaman kalmışken öğrenciler tarafından en çok merak edilen konu oldu. Belli bir sınırı aşan öğrenci devamsızlıktan sınıfta kalıyor. Ancak YKS maratonuna hazırlanmak için mecburen devamsızlık sayısı artan 12. Sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den sevindiren açıklama geldi. Peki sınıf tekrarı kalktı mı? 12. sınıflar devamsızlıktan kalacak mı? Devamsızlık kaç gün? İşte 12. sınıf devamsızlık affı...

Lisede 20 gün özürlü, 10 gün özürsüz olmak üzere 30 gün devamsızlık hakkı bulunuyor. Bu süre aşıldığında ise sınıf tekrarı yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üniversiteye hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine için özel olarak devamsızlık hakkında açıklamalarda bulundu.

LİSEDE SINIF TEKRARI KALKTI MI?

Lisede halen devamsızlıktan kalma uygulaması devam ediyor. Bakan Özer'in açıklamaları 12. sınıflar için ve sadece 2022 yılını kapsıyor. 12. sınıf öğrencileri devam sınırını aşmış olsalar dahi 2021-2022 eğitim öğretim yılının sonunda sınıf tekrarı yapmayacaklar.

LİSE 12. SINIF DEVAMSIZLIK SINIFTA KALMA OLMAYACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlık sorunu ile ilgili ilk kez konuştu. Bakan Özer, 'Biz öğrencilerimizin her zaman yanında olmak için çalışan bir bakanlığız. Onun için ilk kez buradan açıklıyorum. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız, öğrencilerimizin hiçbir kaygısı olmasın." ifadelerini kullandı.

SINIF GEÇME KOŞULLARI VE SINIF TEKRARI GEREKTİREN DURUMLAR

2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. İşte lisede sınıfı geçme koşulları;

  • Yıl sonu ortalama puanı 50 veya üzerinde olan öğrenciler doğudan sınıfı geçer.
  • Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.
  • Ortalaması 50 puanın altında ve 3 zayıfı olan öğrenciler kaldığı derslerden sorumlu olarak sınıfı geçer.
  • Ortalaması 50 puanın altında ve 4 veya 4 ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfta kalır, sınıf tekrarı yapar.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...